Categorieën

Service

Wonen en werken in Schiedam wordt steeds populairder

Wonen en werken in Schiedam wordt steeds populairder
Wonen

Wonen en werken in Schiedam wordt steeds populairder

  • Advertentie
  • 01-12-2022
  • Wonen
Wonen en werken in Schiedam wordt steeds populairder

SCHIEDAM - Met de stijgende huizenprijzen, kiezen steeds meer mensen ervoor om de grote stad te verlaten en te gaan wonen en vaak ook werken in de wat kleinere steden eromheen. Schiedam is hier ook een goed voorbeeld van. Vooral wanneer je op zoek bent naar een prachtige stad, die nog volop in ontwikkeling is, is Schiedam een absolute aanrader. Wist je namelijk dat Schiedam één van de weinige steden is in Nederland, die op een positieve manier twee gezichten heeft? Zo is Schiedam een stad, maar heeft het alle kenmerken van een prachtig groen en rustig dorp. Het is daarom dus ook niet voor niets dat steeds meer mensen kiezen voor deze prachtige stad als uitvalsbasis.

Dichtbij Rotterdam

Het grootste voordeel aan wonen in Schiedam, is dat je op enkele kilometers van Rotterdam woont. Schiedam is namelijk gelegen tussen Rotterdam en Vlaardingen en daarmee ontzettend populair onder veel jongeren. Vooral wanneer je in Rotterdam bent opgegroeid, kan het lastig zijn een woning te vinden. Wanneer je dan wel graag wilt werken in Rotterdam en na lang zoeken tussen de vele vacatures in Zuid-Holland, dan eindelijk je baan hebt gevonden, is het wel prettig dat ook de reistijd enigszins beperkt blijft. Door te kiezen voor wonen in Schiedam, krijg je niet alleen veel meer waar voor je geld, maar woon je ook in een prachtige stad en ben je zo in Rotterdam.

Alle faciliteiten die je nodig hebt

Heb je na het doorspitten dan alle vacatures in Rotterdam een baan gevonden en ben je nu op zoek naar een woning? Dan is Schiedam zeker de moeite waard. Deze prachtige stad kent namelijk alle kenmerken van een grote stad en is voorzien van allerlei verschillende faciliteiten die het wonen een stuk aangenamer maken. Zo kun je er prachtig winkelen en zijn er verschillende restaurants, barretjes en cafés waar je in de weekenden heerlijk kunt vertoeven. Dit heeft als grote voordeel dat je je niet door de drukke straten van Rotterdam hoeft te banen, voordat je daadwerkelijk ergens bent. Zo heb je zelf alle vrijheid om te bepalen waar je naartoe gaat en uiteraard ook wanneer.

Meer voor hetzelfde geld

Wat geldt voor Amsterdam, geldt natuurlijk ook voor Rotterdam. Wie een eenvoudige woning in Rotterdam wil kopen, betaalt hier tegenwoordig de hoofdprijs voor. Hoe fijn is het dan om ervoor te kiezen om enkele kilometers verderop te gaan wonen en voor hetzelfde geld een veel grotere woning te kunnen kopen? Daarbij komt ook dat het wonen in Schiedam een stuk rustiger is en ook het parkeren een stuk makkelijker is kunnen we je vertellen. Het enige waar je dan wel rekening mee moet houden, is dat wanneer je in Rotterdam werkt, je wat extra reistijd hebt. Om ervoor te zorgen dat dit geen belemmering hoeft te zijn, is het aan te raden om te kiezen voor het OV. Zo bespaar je niet alleen tijd en geld, maar draag je ook je steentje bij aan het milieu. Hoe fijn is dat?