Categorieën

Service

Zeven aanhoudingen tijdens integrale controle gisteren

Zeven aanhoudingen tijdens integrale controle gisteren
Nieuws

Zeven aanhoudingen tijdens integrale controle gisteren

  • Redactie
  • 05-06-2021
  • Nieuws
Zeven aanhoudingen tijdens integrale controle gisteren

Foto's: Flashphoto


ROTTERDAM - De grote controle gisteren, van de Koninklijke Marechaussee en andere instanties bij Zestienhoven, heeft zeven aanhoudingen opgeleverd.

Verder werden er vijf voertuigen in beslag genomen en werden er twee rijbewijzen in beslag genomen, zo maakt de marechaussee bekend.

De controle van marechaussee, politie, douane, belastingdienst en het Openbaar Ministerie richtte zich op het aanpakken van ondermijnende criminaliteit, verkeerstechnische zaken, en liquide en verdovende middelen. 

Van de zeven aanhoudingen waren er twee voor het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Ook werd een man aangetroffen die nog een gevangenisstraf van twintig dagen moest uitzitten. Drie mensen werden aangehouden voor witwassen; in hun auto werd zo’n tienduizend euro aan contant geld aangetroffen. Over de herkomst van het geld konden zij geen geldige verklaring geven. Het geld en de auto zijn in beslag genomen en de mannen zijn ingesloten. Een persoon moest nog een boete van ruim 2600 euro betalen.

Een van de voertuigen die in beslag werden genomen was van een man die al meerdere keren is betrapt op het rijden zonder rijbewijs reed. Ook werden twee zogeheten spookvoertuigen in beslag genomen. Dat zijn voertuigen die op de openbare weg rijden, maar niet-geregistreerd staan in Nederland.

Twee mensen kregen een proces-verbaal voor het rijden zonder (geldig) rijbewijs. Ook zijn er twee rijbewijzen in beslag genomen voor het rijden met te hoge snelheid. Verder zijn er nog een luchtbuks en een pepperspray in beslag genomen.

Zie ook dit bericht van vanmorgen, met veel foto's.