Categorieën

Service

Ziekenhuis beëindigt huurcontract met plastisch chirurg

Ziekenhuis beëindigt huurcontract met plastisch chirurg
Nieuws

Ziekenhuis beëindigt huurcontract met plastisch chirurg

  • Redactie
  • 30-10-2016
  • Nieuws
Ziekenhuis beëindigt huurcontract met plastisch chirurg
SCHIEDAM - Franciscus Gasthuis & Vlietland distantieert zich van plastisch chirurg Etienne Lommen en heeft het huurcontract met hem beëindigd.

Dit blijkt uit het tv-programma Undercover, waarin journalist Alberto Stegeman met de verborgen camera laat zien hoe de chirurg cosmetische behandelingen ook zonder btw aanbiedt. Waar medische behandelingen vrijgesteld zijn van btw, geldt dat niet voor ingrepen met een cosmetisch karakter.

Stegeman handelde na een anonieme tip. Hij stuurde tot twee keer toe medewerkers op pad met een verborgen camera. Daarmee konden zij vastleggen hoe het bij het afrekenen van eenvoudige cosmetische behandelingen, met botox en 'fillers', mogelijk bleek contant zonder btw, dus 'zwart' af te rekenen. Een derde keer ging hij zelf mee met een dame die vroeg om een behandeling en leek de arts op zijn hoede. Cosmetische behandelingen zijn niet mogelijk zonder btw in rekening te brengen, zei hij toen.

De opnames werden voorgelegd aan de ziekenhuisdirectie. Die bevestigt dat de beelden er op wijzen dat de chirurg belasting ontdoken heeft. De chirurg voert een eigen praktijk; deze privekliniek huurt behandel- en operatieruimte in het Franciscus Vlietland. Dit huurcontract is per direct na het nemen van het besluit, gestopt. Een medewerkster van de chirurg die de btw-ontduiking mogelijk maakte, kreeg van het ziekenhuis, haar werkgever, een waarschuwing.