Categorieën

Service

Ziekenhuis verkoopt bloemen voor goed doel

Ziekenhuis verkoopt bloemen voor goed doel
Nieuws

Ziekenhuis verkoopt bloemen voor goed doel

  • Advertorial
  • 24-01-2024
  • Nieuws
Ziekenhuis verkoopt bloemen voor goed doel

SCHIEDAM - Vrijdag worden er hyacinten verkocht in de Centrale Hal van Franciscus Vlietland in Schiedam, tussen negen en twee uur (zolang de voorraad strekt). De opbrengst van deze bloemenactie, georganiseerd door de AYA Foundation in samenwerking met Nederlandse hyacintenkwekers, gaat naar betere zorg voor jongvolwassenen met kanker, ook wel AYA’s genoemd. In Franciscus hebben verschillende zorgverleners zich gespecialiseerd in AYA-zorg, waardoor ze de ondersteuning kunnen bieden aan mensen die dat nodig hebben.

Björn, werkzaam als verpleegkundige op onze polikliniek Neurologie, heeft helaas van dichtbij meegemaakt hoe belangrijk AYA-zorg is. “In april 2021 ontdekten we dat mijn partner Marius (31) een kwaadaardige hersentumor had. Het veranderde ons leven plotsklaps. Iemand zo jong en ongeneeslijk ziek? Dat gaat er ‘gewoon niet in’. Ook voor mensen in je omgeving is het moeilijk te begrijpen wat je allemaal doormaakt. Zo werd ik op heel jonge leeftijd mantelzorger. Ook hadden we veel vragen over onderwerpen die in die levensfase belangrijk zijn. Het is dan heel prettig om een steunpilaar te hebben gedurende het hele traject. Een vertrouwenspersoon die je alles kan vertellen. Marius overleed in april 2023 aan de gevolgen van de hersentumor. Sindsdien ben ik ambassadeur van de AYA Foundation."

Koop op 26 januari een hyacint en draag bij aan betere zorg en ondersteuning voor jongvolwassenen met kanker. Laten we samen een verschil maken!

Franciscus Gasthuis & Vlietland

Vlietlandplein 2, Schiedam

Meer over Franciscus Gasthuis & Vlietland →