Categorieën

Service

Ziektekostenverzekering DSW wordt 6,5 euro duurder

Ziektekostenverzekering DSW wordt 6,5 euro duurder
Gezond

Ziektekostenverzekering DSW wordt 6,5 euro duurder

  • Redactie
  • 22-09-2020
  • Gezond
Ziektekostenverzekering DSW wordt 6,5 euro duurder

SCHIEDAM - De basisverzekering voor DSW-verzekerden wordt komend jaar € 124,50 per maand. Dit betekent een premiestijging van € 6,50 per maand. Dat maakt de Schiedamse ziektekostenverzekeraar vandaag bekend.

De premiestijging wordt volgens DSW veroorzaakt door de groei van de zorgkosten. Bovendien heeft DSW dit jaar geen ruimte meer heeft om reserves in te zetten om de premiestijging te beperken, zoals vorige jaren wel werd gedaan. DSW legt uit dat € 4,50 van de stijging wordt veroorzaakt door hogere zorgkosten. "Het gaat dan om de loon- en prijsstijgingen in de zorg, maar bijvoorbeeld ook om het toenemend gebruik van dure geneesmiddelen."

De € 2,- verhoging die resteert verklaart de verzekeraar daarom uit het feit dat de reservepositie 'het niet toelaat om net als voorgaande jaren reserves in te zetten om de premiestijging te beperken'.
 
DSW ziet geen invloed van de Corona-uitbraak op de ontwikkeling van de zorgkosten. "Vooralsnog worden de extra kosten door het Coronavirus grotendeels gecompenseerd door de lagere kosten voor de reguliere zorg." Hoe dat komend jaar uitpakt is volgens DSW nog onzeker. 

De verzekeraar zegt zich te realiseren dat de genoemde verhoging een fikse verhoging is, 'die ook nog eens in een moeilijke tijd valt'. "We hebben ons best gedaan om de stijging beperkt te houden, maar helaas kunnen we niet anders dan de premie met dit bedrag te verhogen."

Eerdere ontkrachtte directeur Aad de Groot inschattingen als zou de premie in 2021 met € 12,50 moeten stijgen. Zie dit artikel.