Categorieën

Service

Zwemmen voor ‘bijzondere kinderen’ in zwembad Groenoord

Zwemmen voor ‘bijzondere kinderen’ in zwembad Groenoord
Gezond

Zwemmen voor ‘bijzondere kinderen’ in zwembad Groenoord

  • Advertentie
  • 26-11-2018
  • Gezond
Zwemmen voor ‘bijzondere kinderen’ in zwembad Groenoord
SCHIEDAM - Iedere donderdagavond, van zes tot half acht, wordt er in zwembad Groenoord les gegeven aan kinderen met een beperking of bijzondere eigenschap. Stichting Het Startblok neemt deze lessen voor haar rekening. Zij zijn van mening dat zwemmen leuk en vertrouwd moet zijn voor iedereen.

Bij reguliere instanties wordt er over het algemeen gewerkt met grote(re) groepen en ligt er druk op het behalen van een zwemdiploma. Kinderen met een beperking/bijzondere eigenschap presteren niet onder deze druk, daarom is stichting Het Startblok begonnen met speciaal zwemonderwijs voor zwemdiploma A, B en C.

In kleine groepjes van maximaal vier kinderen per instructeur wordt er les gegeven aan kinderen met een beperking. Deze beperking kan zowel verstandelijk, als lichamelijk zijn. Maar ook kinderen met verminderde visuele of auditieve eigenschappen voelen zich erg thuis bij Het Startblok. Het gaat om maatwerk en volledige aandacht voor elk kind.

Vanaf oktober vorig jaar huurt stichting Het Startblok badwater bij Groenoord. Ad Fransen, manager zwembad Optisport Groenoord: “Door deze geweldige samenwerking kunnen de kinderen die bij onze lessen niet meekomen, nu worden opgevangen bij stichting Het Startblok. Onze groepen blijven nu goed doorstromen. We zijn echt een aanvulling voor elkaar.” Irene Dumas, groepsleidster bij stichting Het Startblok beaamt dit. “En de kinderen die bij ons uitblinken gaan nu weer verder bij Optiesport, voor overige activiteiten.”

Het team van stichting Het Startblok bestaat volledig uit vrijwilligers. Dit zijn zowel vrijwilligers die opgeleid zijn tot zweminstructeur, als ouders of geïnteresseerden die graag een steentje bijdragen. Allemaal zetten zij zich met hart en ziel in voor de stichting. Zonder vrijwilligers geen lessen. Er is dan ook een enorme behoefte aan extra vrijwilligers. Als er geen nieuwe vrijwilligers bijkomen, kunnen er geen nieuwe kinderen van de wachtlijst starten.

Benieuwd geworden naar stichting Het Startblok? Iedereen is van harte uitgenodigd om een indruk van ons te krijgen. Dat kan op donderdagavond tussen zes en half zeven in zwembad Groenoord.

Ouders die kinderen met een beperking of bijzondere eigenschap hebben, kunnen hun kinderen aanmelden via I: www.hetstartblok.com/inschrijven.

Belangstellenden die graag willen komen helpen bij het geven van de zwemlessen kunnen zich ook aanmelden via I: www.hetstartblok.com/contact.

We zijn ook telefonisch bereikbaar op T: 06 - 12502803 of mail naar E: [email protected].

Zwembad Groenoord

Prinses Beatrixlaan 2, Schiedam

Meer over Zwembad Groenoord →