Frankeland blijft gebukt gaan onder Coronabesmettingen

17-01-2021 Gezond Redactie


Laatste nieuws: De directie van Frankeland laat weten dat de nieuwe besmettingen in de afgelopen tijd vooralsnog - gelukkig - niet hebben geleid 'tot ernstig zieken of erger'.

SCHIEDAM - De Frankelandgroep blijft kampen met Coronabesmettingen in de verschillende huizen. Daarom  zijn afdelingen gesloten, wordt er veel getest en zijn extra maatregelen genomen.

In zorgcentrum Frankeland aan de Sint Liduinastraat is sinds afgelopen donderdag afdeling 1 gesloten. Dit vanwege een positief geteste medewerker. Dinsdag aanstaande worden de  bewoners en medewerkers van deze zorgafdeling uit voorzorg getest. "Na de testuitslagen wordt bekeken of en wanneer afdeling 1 weer kan worden opengesteld", zo meldt Frankeland.  
  
Afdeling 4 van het huis is sinds afgelopen dinsdag  dicht. Een bewoner werd in eerste instantie positief getest; na de sluiting leerde onderzoek bij andere bewoners dat er twee positief reageerden op de Coronatest. Morgen worden de andere bewoners en medewerkers van deze zorgafdeling getest. "Afhankelijk van de testuitslagen wordt bekeken of en wanneer de afdeling 4 weer kan worden opengesteld."

Afdeling 2 van Frankeland is al sinds maandagavond dicht. Hier werd in eerste instantie een bewoner positief getest. Gisteren zijn ook andere bewoners en de medewerkers gecontroleerd, de uitslagen daarvan moeten nog binnenkomen.

Ook in Schiewaegh aan de Nieuwe Damlaan is een afdeling gesloten voor bezoek. Het gaat om de achtste verdieping van afdeling Saffier, sinds vorige week vrijdag. Hier werd in eerste instantie een bewoner positief getest, maar bleken na een test afgelopen woensdag nog vier bewoners geïnfecteerd met het virus.
 
Beter nieuws is er ook vanuit Schiewaegh: de negende etage van Saffier is sinds donderdag weer open voor bezoek. Dinsdag ging dit deel van Schiewaegh dicht omdat zowel een bewoner als een medewerker Corona bleken te hebben. Alle andere medewerkers en bewoners van de afdeling bleken niet besmet, aldus Frankeland.

Sinds gisteren gelden er strengere maatregelen in de huizen van de groep: zwembad en fitnessruimte is de komende dagen dicht. Hetzelfde geldt voor de kapsalon. "Aan huis kappers waren al niet meer toegestaan."  Het winkeltje en de bibliotheek in de verschillende verpleeg- en verzorgingscentra blijven wel open voor bewoners en huurders van de (aanleun)wooncomplexen, aldus Frankeland. Ook de pedicures kunnen blijven werken.Gerelateerd