Getuigenoproepen in Schiedam-Centrum

03-01-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De politie in Schiedam is nog immer op zoek naar getuigen die meer duidelijkheid kunnen verschaffen over de gang van zaken bij het dodelijke schietincident afgelopen zaterdag.

Rond de Boomgaardstraat in Schiedam-Centrum, de 'plaats delict', zijn borden geplaatst met de oproep aan getuigen om zich te melden. Met name wil de politie graag in contact komen met mensen die iets hebben gezien van een mogelijke gewonde. "Uit onderzoek blijkt dat er nog iemand gewond is geraakt, die eventueel met hulp van anderen, de woning heeft weten te verlaten", aldus de oproep. "Dit moet opgevallen zijn."

Een woordvoerster van de politie stelt dat de politie 'een sterk vermoeden' van een gewonde tweede aanwezige heeft. "We zijn volop bezig met het onderzoek en zijn nu vooral op zoek naar meer getuigen die ons hopelijk verder kunnen helpen." Of deze gewonde de dader is die de 26-jarige man, afkomstig uit Rijswijk, heeft gedood, is nog niet bekend. Net zo min als of het slachtoffer zelf ook geschoten heeft. "De vragen die jij stelt, hebben wij dus nog ook", aldus de woordvoerster.

De concrete vraag, ook op de borden in de stad, aan getuigen is: "Heeft u op die bewuste zaterdagavond in de straten Bagijnhof, Lange Kerkstraat, Grote Markt en Ooievaarsteeg iemand gezien die gewond was?" 

Op de borden ook een oproep in het Pools. Daaruit valt volgens de woordvoerster niet te concluderen dat slachtoffer of dader van Poolse komaf is. "Dit heeft te maken met de grote hoeveelheid Poolse ondernemingen, denk aan winkels/cafés, die rondom de plaats van het incident zitten. We zijn op zoek naar getuigen en we vermoeden dat een groot deel van de getuigen Pools spreekt." 

 


Gerelateerd