Het licht is aan

16-12-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM – 'Oh ik kan niet wachten, alles geurt naar kerst', zongen de kinderen van de Bernardusschool. En toen het vuurvliegje het licht kwam brengen aan de ijsprinses, kon de burgemeester het licht in de kerstboom op de Grote Markt ontsteken.

Voor de 21 ste keer was het gisteravond Kaarsjesavond in Schiedam. Enkele honderden mensen maakten het mee, en zongen mee, op uitnodiging van presentatrice Anne Rats. Dankzij een groot scherm kon ieder meezingen, als was het karaoke. Moest je wel je Engels beheersen – want 'dashing through the snow, in a one horse open sleigh' en 'rudolph the rednosed reindeer', dat zet de mond toch in voor Schiedammers wat ongemakkelijke posities.

Opvallend aanwezig was een groep bewoners van Schiewaegh, die in hun rolstoelen en goed ingepakt, het zingend uurtje meemaakten. Zij en de vele kinderen genoten – en kerstmis komt eraan. 'Waar brengt dat licht (de ster aan de hemel) hen heen? Vrede op aarde? Eind aan geweld? De wijzen zoeken een geheim dat de hemel hun vertelt.'

Met dank aan Paul Meuldijk, die de foto's maakte.

Bekijk de foto'sGerelateerd