Vier jaar voor René F.

04-07-2017 Nieuws Redactie

ROTTERDAM - Schiedammer René F. is vandaag door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf wegens betrokkenheid bij drugssmokkel. Tegen F. was acht jaar geëist.

F. (49) was een van de vier verdachten die vandaag de uitspraak van de rechter in hun zaak vernamen. De corrupte douanier Gerrit G. kreeg veertien jaar cel, Dennis van den B. kreeg tien jaar straf opgelegd en Andries van der H. draait drie jaar de cel in.

Voormalig douanier Gerrit G. uit Kwintsheul liet scheepsladingen drugs door in de Rotterdamse haven en waste crimineel geld wit. Hij deed dit voor Van den B., Van der H. en F., de hem daar voor betaalden. Tegen G. was zestien jaar geëist. De rechtbank in Rotterdam acht bewezen dat G. betrokken was bij het doorlaten van twee drugstransporten van in totaal 3.400 kilo cocaïne. Dat gebeurde tussen 2013 en 2015.

René F. zou G. als eerste hebben benaderd om voor betaling drugs door te laten en de andere verdachten bij hem hebben geïntroduceerd. Rotterdammer Van den B. is ook schuldig bevonden aan het witwassen van grote bedragen geld, bedreiging en bezit van wapens.
 
Van der H. en Rene F. zijn door de parketpolitie meegenomen en zitten vast.Gerelateerd