Yets in het zonnetje op het paleis

06-06-2018 Onderwijs Redactie

Foto's: Obi Raaijmaakers, NOS, Oranje Fonds en Annewien Krijgsman

DEN HAAG -Vandaag was dan de grote dag voor Peter Ottens en zijn vrienden van Yets Foundation. Uit handen van koningin Maxima ontvingen zij het 'Appeltje van Oranje'.

Sinds ruim een maand wisten ze dat een van de drie 'appeltjes' voor hun initiatief zou zijn. Vandaag reden zij naar Den Haag om daar op Paleis Noordeinde in het zonnetje te worden gezet. Ook de koning en prinses Beatrix waren aanwezig. Behalve Yets kregen Excel Arts Academy (Curaçao) en Buddy to Buddy (Zutphen) een dergelijke onderscheiding. Aan de prijs, beschikbaar gesteld door het Oranje Fonds, is voor hen alle drie ook een geldbedrag van vijftienduizend euro gekoppeld.

De ontvangst was overweldigend voor de jongeren van Yets. Wachters die hen met zwaard voor hun hoofd groetten. Een enorm paleis, met butlers die rondgingen met lekkere hapjes. Van alle drie de koninklijke hoogheden kregen ze een hand.

Het Oranje Fonds reikt de Appeltjes van Oranje jaarlijks uit aan organisaties die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving - dit jaar onder het thema ‘Jong en sociaal ondernemend’. De prijzen gaan dus dit jaar naar jonge mensen die zich 'met hart en ziel inzetten voor een socialere samenleving'. Yets Foundation is vooral in Schiedam en Vlaardingen actief om 'kwetsbare jongeren' een kans te bieden door hen met sport een basis, een thuis te bieden, met structuur en warmte. Ook huiswerkbegeleiding maakt deel uit van het werk van Yets.

Yets bedankte via Twitter iedereen die meeleefde. "Bedankt @OranjeFonds, Koninklijke familie en alle stemmers voor de erkenning voor het harde werken van onze coaches, vrijwilligers en vooral de jongeren die zichzelf met onze hulp tot leiders van verandering weten te kronen!" 

Na de ceremonie in het paleis was het snel naar huis, want naar verwachting komen Yets en de anderen zodadelijk op tv bij het RTL4-journaal en later op de avond ook bij Hart van Nederland.

Bekijk de foto's
Gerelateerd