Excelsior'20 wint met overmacht van VCC

19-06-2021 Sport Redactie

Foto: Lorenzo Ingram aan bat (foto door Jos van Deventer)


CRICKET - Excelsior'20 heeft in de uitwedstrijd in Den Haag tegen VCC een ruime zege geboekt en blijft hierdoor meedoen in de top van de ranglijst van de Topklasse. Lorenzo Ingram kreeg als bowler drie wickets op zijn naam en haalde aan bat een halve century binnen.

VCC won de toss en koos ervoor met batten te beginnen. De openers Hingorani (28, lbw op bowlen van Klaas Roelfsema) en De Grooth (11, gebowled door Tom Heggelman) kregen de dubbel cijfers weliswaar op de borden, maar het tempo van scoren lag laag en captain De Leede (8, gevangen door Tristan Stubbs op bowlen van Rens van Troost) als nummer drie ingegaan, kon in het partnership met Hingorani ook geen potten breken.

Engelbrecht (23, gevangen door Roel Verhagen op bowlen van Roelfsema) en Dutt (27, gevangen door Umar Baker, op bowlen van Stubbs) deden nog van zich spreken, maar de staart bracht slechts een armoedig aantal runs binnen. Na 43 overs was het aan bat gedaan met VCC op een schamel totaal van 116 all out. Bowlers Ingram en Roelfsema kregen ieder drie wickets op hun naam.

Excelsior'20 begon ditmaal met Luuk Kroesen (27) als nieuwe opener samen met de gebruikelijke opener Roel Verhagen (7). Dat leverde een eerste partnership op van 21 runs. Verhagen ging lbw. Vervolgens zetten Kroesen en Lorenzo Ingram een partnership neer van 70 runs. Kroesen ging run out. 4 runs later was het ook voor Ingram gedaan (lbw). Tim Etman 17, not out) en Tristan Stubbs (5, not out) maakten het werk af: 117 runs voor 3 wickets na 32.5 overs.

Daarmee werden alle vier wedstrijdpunten meegenomen naar Schiedam. Excelsior'20 staat hiermee op een vierde plek met 21 punten uit tien wedstrijden. VCC staat op plek vijf met eveneens 21 uit tien.Gerelateerd