Scouting BvH legt nieuwe kampvuurkuil aan

12-07-2020 Uit Redactie

Foto's: de nieuwe kampvuurkuil; de waterwelpen namen de kuil in gebruik (bron foto's Scouting BvH)

SCHIEDAM - Scouting BvH aan het Burgemeester van der Lippad 3 in Schiedam Bijdorp heeft de Corona-tijd onder meer gebruikt voor het aanleggen van een nieuwe kampvuurkuil. 

"De afgelopen maanden waren een bijzondere tijd voor Scouting BvH. Door de Corona-regels en richtlijnen waren er maanden geen echte activiteiten voor de jeugdleden. Voor de vrijwilligers was dit ook lastig, ook zij moesten zich aanpassen. Het groepshuis lag er stil en verlaten bij en ook onze huurders kwamen niet meer opdagen. Helaas kunnen ook de zomerkampen geen doorgang vinden", zo schrijft het bestuur van Scouting BvH. "Maar ondanks alles bleven we niet bij de pakken neerzitten. De leiding heeft zich ervoor ingezet om toch leuke activiteiten te doen. Digitaal werd er contact gehouden en werden er programma-opdrachten gedaan."

"Het onderhoud werd gedaan, de vletten werden geschilderd en alles werd weer vaarklaar gemaakt. Kleine groepjes vrijwilligers hebben een nieuwe kampvuurkuil gemaakt. Het resultaat mag gezien worden. Dank aan de vrijwilligers en het DeltaPort donatiefonds en het Gemeenschapsfonds Schiedam", zo kijkt het bestuur terug. 

"In mei mochten we in beperkte mate weer opkomsten met de jeugdleden organiseren en werd het seizoen afgesloten met een aantal bijzondere activiteiten. We zijn heel blij dat onze leden Scouting BvH trouw zijn gebleven in deze moeilijke periode en afgelopen maand kwamen er zelf weer nieuwe leden kennismaken", aldus het bestuur.Gerelateerd