Condor in Groenelaan failliet

13-08-2018 Winkelen Redactie


SCHIEDAM – De Rotterdamse rechtbank heeft vorige week Wooncentre Condor aan de Groenelaan 49 failliet verklaard.

Als curator is mr. Margriet Kooiman aangesteld, werkzaam bij Yur Advocaten in Rotterdam.

Rechter-commissaris J. Los deed woensdag de uitspraak, blijkt uit het Faillissementsdossier. De hoofdactiviteit van Condor is groothandel in huishoudtextiel en beddengoed en overige consumentenartikelen (non food). Condor was vijf jaar aan de Groenelaan gevestigd. Tot 2012 had de bekende ondernemer Ben Hol er zijn kleinwarenhuis BTS, afkorting van BeTere Service. Hij ging failliet. Ook zijn afbetalingsbedrijf Condor ging bankroet.

De nieuwe eigenaar van de zaak vond echter het naambordje en zette de naam Condor voort, laat de tegenwoordig in Rotterdam-Oost wonende Ben Hol weten. Hij heeft met de nieuwe zaak nooit iets te maken gehad.

Negen dagen voordat mevrouw mr. Los het faillissement van Condor uitsprak, trof de politie achter de winkelruimte een ‘in aanbouw’ zijnde hennepplantage aan. Het pand werd daarop op last van burgemeester Cor Lamers gesloten. De kwekerij in wording bevond zich op een adres in de Pernissestraat, waar Wooncentre Condor een magazijningang heeft. (Zie: hier)Gerelateerd