De Bonte Koe sluit winkel in Rotterdam-Centrum

02-05-2020 Winkelen Redactie

Werk aan het pand aan de Delftsevaart; foto: instagram De Bonte Koe (op de homepage: indruk hoe het moet gaan worden; Jade Architecten)


ROTTERDAM – ‘Definitief gesloten’ zegt de website van De Bonte Koe over zijn vestiging in Rotterdam-Centrum.

De Schiedamse chocolademaker had al weer flink wat jaren een winkel aan de Delftsevaart, schuin tegenover Dudok aan de Meent. De zaak was vanwege de Coronacrisis dicht, maar gaat naar nu blijkt niet meer open.

Reden daarvan is de verbouwing van het pand waarin de chocolatier gevestigd is. De Bonte Koe zit ‘in de plint’ van het kantoorpand van vier verdiepingen. Het complex uit 1953, van de bekende architecten Maaskant en Van Tijen, wordt omgebouwd tot zeven appartementen. Het werk is vorig jaar begonnen, maar loopt behoorlijk uit de klauwen.

Volgens mede-eigenaar Connor Klein van De Bonte Koe levert de verbouwing een ravage op. Water lekt van hogere verdiepingen de winkel in. Dat is niet de plek om een luxe product als chocolade te verkopen, en eigenlijk sowieso niet langer geschikt voor het verkopen van etenswaren. “We kunnen de hygiëne en ook de anderhalve meter afstand in de winkel niet langer garanderen.”

Het stoppen van de verkoop aan de Delftsevaart scheelt De Bonte Koe ook hoofdbrekers in Schiedam. Daar werkt het bedrijf aan uitbreiding van zijn hoofdvestiging; het pand is vanuit de Lange Haven doorgetrokken naar de Hoogstraat.Gerelateerd