Herinrichting Hoogstraat uitgesteld, want te duur

19-03-2020 Winkelen Redactie


SCHIEDAM - De herinrichting van de Hoogstraat gaat voorlopig niet door. Die gaat veel meer kosten dan tot nu toe verondersteld, zo blijkt uit de aanbestedingsprocedure.

In november 2019 begon die openbare aanbesteding, voor de herinrichting van Hoogstraat, Koemarkt en aangrenzende stegen en straatjes.

"Nu blijkt dat alle inschrijvers ruim boven het door de gemeenteraad vastgestelde budget zitten", zo meldt de gemeente Schiedam.. "Dit betekent dat de gemeente Schiedam niet tot gunning kan overgaan. De herinrichting start daardoor later."

Het plan was om komende zomer het werk te beginnen. "We hebben alles in het werk gesteld om dat te halen”, zegt wethouder Marcel Bregman. “We zien de herinrichting van de Hoogstraat als een belangrijk project voor de binnenstad. We hebben samen met bewoners en ondernemers een geweldig herinrichtingsplan gemaakt. De te hoge inschrijving is een kink in de kabel en we moeten ons beraden over het vervolg.’’

De wethouder voegt daaraan toe: “We gaan hoe dan ook aan de slag." Wat mogelijk en nodig is wordt de komende tijd op een rijtje gezet. Bregman: "Wat mij betreft met behoud van de ambities die we samen met de stad hebben bepaald. Het moet een plek worden waar alle Schiedammers graag wonen, werken, winkelen en beleven.’’ Voor de zomer moet meer duidelijk zijn.

Aan de vernieuwing van de Hoogstraat wordt sinds 2016 gewerkt.

Zie ook deze artikelen:
https://schiedam24.nl/nl/nieuws/winkelen/herinrichting-hoogstraat-ook-over-lijnen-en-accenten/8804
https://schiedam24.nl/nl/nieuws/winkelen/stap-voor-stap-naar-vernieuwde-hoogstraat/11306
https://schiedam24.nl/nl/nieuws/politiek/vragen-over-kosten-inspraak-herinrichting-hoogstraat/13043Gerelateerd