Nieuwe herenmodezaak voor 'gentlemen'

22-08-2017 Winkelen Redactie

Poort: "Een herenmodezaak in de Nieuwe Passage heeft toekomst."

SCHIEDAM – Gentlemen's Outlet. Zo heet de nieuwe zaak van Jochem Poort in De Nieuwe Passage.

Poort opende zijn herenkledingzaak in de winkel die beschikbaar kwam toen Maurice Haverkamp zijn winkel Blue Station samenvoegde met zijn zaak Stripes op de Hoogstraat.

Hij baat ook de winkel van Tuunte uit, gelegen pal naast Gentlemen's Outlet. Die twee zaken hebben niet meer met elkaar te maken dan dat de ondernemer uit het Westland er de eigenaar van is, via zijn onderneming Gatekeeper Services.

Officieel open is de nieuwe herenmodezaak nog niet. “Ik wil mijn winkel completer hebben bij een opening”, aldus Poort. Hij bouwt de zaak nu op, met de ontvangst van merkkleding die hij inkoopt. “Maar er gaat ook gelijk weer het nodige uit. Die sweaters van The North Face... ik had er honderd van, en nu hangen er nog geen twintig.”

De winkel presenteert zich als outlet, en hanteert navenant lage prijzen. “Chique outlet”, voegt de middenstander er aan toe. Anders dan bij de buren van Tuunte hangt de kleding wel op maat en kleur en komt er nieuw aanbod als bepaalde artikelen en maten uitverkopen. Poort probeert de kleding voor de helft van de reguliere prijs aan te bieden.

Hij ziet toekomst in zijn zaak, uiteraard. “Er is vraag naar herenmode”, zo is zijn ervaring in Schiedam, in eerste instantie opgedaan bij Tuunte, waar hij klanten dan moest teleurstellen. Nu werkt het zo dat terwijl de vrouwen bij de buren op zoek zijn naar kleding, de mannen bij Gentlemen's Outlet binnenlopen.

De ondernemer uit 's-Gravenzande kwam in Schiedam terecht via de vrouw van de Schiedamse centrummanager, die werkt in de stad waar hij een andere Tuunte-winkel uitbaat, Maassluis. In gesprek werd het bruggetje gauw gemaakt: Martine Ockerse wist wel waar er goede panden beschikbaar waren om de uitbreidingsplannen van Poort te realiseren.

Over enkele maanden maakte hij de balans op over het potentieel van de modewinkel en met name het aangaan van verplichtingen op langere termijn, zoals personeel en een langer huurcontract. Maar het moet wel raar lopen, wil de zaak geen goede toekomst beschoren zijn, zo verwacht Poort. Hij heeft voor het gebruik van het winkelpand gunstige voorwaarden kunnen bedingen.Gerelateerd