Categorie├źn

Service

'Jeneverhistorie beter bereikbaar door nieuwe aanlegsteigers'

'Jeneverhistorie beter bereikbaar door nieuwe aanlegsteigers'
Uit

'Jeneverhistorie beter bereikbaar door nieuwe aanlegsteigers'

  • Redactie
  • 06-03-2021
  • Uit
'Jeneverhistorie beter bereikbaar door nieuwe aanlegsteigers'

De nieuwe aanlegplaats bij De Kuyper; foto: gemeente Schiedam

 
SCHIEDAM - De gemeente Schiedam legt drie openbare aanlegsteigers aan in de binnenhavens. Door deze steigers zijn met name distillateursbedrijven beter bereikbaar vanaf het water. 

De drie steigers komen bij Koninklijke De Kuyper aan de Buitenhaven (al aangelegd, zie foto), verderop aan de haven bij Loopuyt en bij molen De Walvisch aan de Westvest.

Met de aanleg van deze laatste wordt maandag al begonnen. Om een werkschip bij de molen te krijgen wordt de Kippenbrug over de Nieuwe Haven tijdelijk verwijderd. Dat gebeurt aanstaande maandag vanaf zeven uur 's ochtends. De brug moet om vijf uur 's middags weer te gebruiken zijn. De werkzaamheden aan de aanlegplaats moeten op 2 april klaar zijn.

Wethouder Marcel Houtkamp is opgetogen over de drie aanwinsten voor de stad. ‘‘Mooi dat het jeneververhaal door de aanleg van de steigers nog verder tot leven komt. Door het realiseren van twee openbare aanlegsteigers aan de Buitenhaven zijn distillateurs beter bereikbaar vanaf het water. Schiedam Partners breidt haar gintours en arrangementen verder uit, zodat bezoekers straks eenvoudig een kijkje kunnen nemen bij de distillateurs.’’

Omdat de nieuwe steiger aan de Westvest naast het molenmuseum ligt, is dit vanaf het vaarseizoen 2021 de ideale plek voor het nieuwe vertrekpunt van de fluisterboot, zo stelt de gemeente. "Passagiers kunnen gebruikmaken van de voorzieningen van de molen en ook het museum bezoeken."

De aanleg van de steigers werd mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Zuid-Holland.