Categorieën

Service

'Petje af' begint morgen tweede blok over muziek

'Petje af' begint morgen tweede blok over muziek
Onderwijs

'Petje af' begint morgen tweede blok over muziek

  • Redactie
  • 31-10-2020
  • Onderwijs
'Petje af' begint morgen tweede blok over muziek

SCHIEDAM - 'Petje af' gaat door, ook nu het Coronavirus weer opspeelt in Schiedam.

Petje af biedt kinderen van tien tot en met veertien jaar de kans om zichzelf te ontwikkelen. Om hun talenten te ontdekken. En om te onderzoeken welke beroepen zij interessant vinden. Elke zondag komen de groepen bij elkaar in de bibliotheek aan de Singel, waar een gastspreker vertelt over zijn of haar werk.

"We vinden het belangrijk om ons programma aan te blijven bieden", aldus locatiemanager Nicolien de Koning. "Er zijn al veel andere activiteiten geannuleerd. Zolang we verantwoord bijeenkomsten kunnen organiseren, blijven we dat doen.’’ De Koning is verantwoordelijk voor het programma van Petje af in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

Bij Petje af maken de kinderen kennis met zeven beroepen in zeven blokken van vier weken. Morgen start het tweede blok van dit Petje af-jaar. "Bij Petje af Schiedam gaan de kinderen het thema muziek onderzoeken. Er zit namelijk overal muziek achter", aldus De Koning. "Dit blok is in samenwerking met het landelijke initiatief Méér Muziek in de Klas."

Petje af volgt de maatregelen om het aantal Coronabesmettingen te verlagen nauwkeurig op. "In de bibliotheek is voldoende ruimte om afstand te houden en er kan goed geventileerd worden. Ook zijn er looprichtingen en is er desinfectiegel aanwezig." Een andere maatregel die Petje af neemt: "Wij reizen minder met ov. We hebben elk blok een bedrijfsbezoek en een uitje. Dit proberen nu op loop- of fietsafstand te plannen.’

En als de regels weer strenger worden? "Ook Petje af Waterweg heeft een routekaart. De gastsprekers kunnen digitaal hun gastles geven terwijl de kinderen en de coaches nog samenkomen in de bibliotheek. De volgende stap is weer helemaal online. In maart hebben we heel snel een online programma gemaakt. Dit was leuk en bood nieuwe kansen zoals het uitnodigen van gastsprekers uit het hele land. Illusionist Jochem Nooyen uit Breda heeft een blijvende indruk gemaakt met zijn verhaal over zijn beroep. En natuurlijk met zijn trucs.’’