Categorieën

Service

Afscheid van de kindertijd in het Schreiershuisje

Afscheid van de kindertijd in het Schreiershuisje
Uit

Afscheid van de kindertijd in het Schreiershuisje

  • Redactie/De Schiedammer Online
  • 13-02-2024
  • Uit
Afscheid van de kindertijd in het Schreiershuisje

Teuntje Fleur en Folkert aan het werk in het Schreiershuisje


SCHIEDAM - Teuntje Fleur ofwel Anne-Fleur Boersma was vandaag bezig met tekenen en schilderen in het Schreiershuisje op 't Hoofd. Ze brengt muurschilderingen aan die het onderwerp afscheid van de kindertijd moeten verbeelden.

In het Schreiershuisje vinden wisselende tentoonstellingen plaats. De vorige tentoonstelling bestond uit foto's van Moldavische bushuisjes, die gekenmerkt worden door prachtig mozaïekwerk. Vadim Rotari fotografeerde 109 bushuisjes in zijn geboorteland Moldavië. 

Kunstenaar Teuntje Fleur was vandaag met hulp van onder andere haar vriend Folkert aan de slag in het vroegere wachthuisje langs de Nieuwe Maas. Ze maakt de schildering rondom in het huisje. Bijzonder is dat ze ook het plafond schildert. 

De officiële opening van deze tentoonstelling getiteld 'Wees kind' zal plaatsvinden op zaterdag 24 februari aanstaande, aanvang drie uur. Tijdens de opening is er een optreden van een spokenwordartiest. Het is een hele klus om niet alleen alle binnenwanden van het huisje te beschilderen, maar ook een plafondschildering aan te brengen, beseft Teuntje Fleur. "Ik ben blij dat er de nodige helpende handen zijn. We gaan zien hoever we komen", zo haalt Teuntje Fleur de druk meteen van de ketel. 

Anne-Fleur Boersma (Teuntje Fleur) is op 28 oktober 1992 geboren in Spakenburg. Ze is afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.