Categorieën

Service

Afspraak maken in Groenoordhal mogelijk, voor volhouders

Afspraak maken in Groenoordhal mogelijk, voor volhouders
Gezond

Afspraak maken in Groenoordhal mogelijk, voor volhouders

  • Redactie
  • 23-12-2021
  • Gezond
Afspraak maken in Groenoordhal mogelijk, voor volhouders

SCHIEDAM - Ook al is er formeel nog niets bekend over de openstelling van de Groenoordhal, er een afspraak maken voor een opporprik is al mogelijk. Maar makkelijk is het maken van die afspraak niet.

De GGD Rotterdam-Rijnmond houdt het nog altijd op 'zo snel mogelijk', als het gaat om openstelling van de sporthal als locatie voor de derde (of tweede) prik, bedoeld als oppepper voor de werking van het Coronavaccin. Burgemeester Cor Lamers sprak gisteren uit dat zo snel mogelijk betekent 'nog deze week', als de mensen die nodig zijn om de prikken te zetten, en het geheel in goede banen te leiden, zijn gevonden. In ieder geval maandag aanstaande moet dat zijn gelukt, aldus Lamers.

Wie nu inlogt op de site Coronatest.nl kan al een afspraak maken voor een inenting in de Groenoordhal. De site is een initiatief van alle GGD’en, GGD GHOR Nederland en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Wie graag in de sporthal in Groenoord wil worden gevaccineerd, moet wel beschikken over een echte strategie, en wat geduld. Wie bijvoorbeeld inlogt met postcode 3122, de code van de wijk Groenoord, wordt voorgesteld voor een prik te gaan naar Rijswijk, Rotterdam Ahoy of 's-Gravenzande. In Ahoy ben je dan al dinsdag aan de beurt, in de kustplaats pas op 13 januari. Die keus moet niet moeilijk zijn, behalve voor wie niet tegen vroeg opstaan kan, want de prik in Ahoy wordt dan al even na negenen gezet.

Wie zich aandient met andere Schiedamse postcodes, als 3125, 3124, 3123, 3121, 3119, 3118, 3117 en 3114 krijgt niet de optie Groenoordhal aangeboden. Rijswijk en Ahoy zijn populaire locaties, maar ook Nieuwerkerk aan den IJssel en Den Haag worden voorgehouden.

De Schiedammer die op het scherm het aanbod voor een prik in de Groenoordhal wil krijgen, doet er goed aan een exotische postcode te gebruiken. De proef op de som werkte met de code 2626, (die thuishoort in Delft) en de code 3014 (van het centrum van Rotterdam). Mensen die zich met die code aandienen krijgen de optie 'Groenoordstraat 1 in Schiedam'. En al snel ook: met de Delftse code werd het 31 december, met de Rotterdamse zelfs 28 december, aanstaande dinsdag. 

Voor die vastberaden en ietwat uitgekookte prikwillers is het natuurlijk wel te hopen dat het personeel dan gevonden is om in de Groenoordhal die prik te zetten.