Categorieën

Service

Ambitieuze plannen met Vlaardingse bibliotheek

Ambitieuze plannen met Vlaardingse bibliotheek
Onderwijs

Ambitieuze plannen met Vlaardingse bibliotheek

  • Redactie
  • 02-04-2024
  • Onderwijs
Ambitieuze plannen met Vlaardingse bibliotheek

De Grote Kerk, prachtig gelegen hartje Vlaardingen


SCHIEDAM - De stad Schiedam is trots op zijn bibliotheek, dat kan je toch wel zeggen. Een kleine negen jaar nadat de belangrijke stedelijk voorziening in de Korenbeurs trok, komen veel Schiedammers er regelmatig, laten de bibliotheek graag aan gasten zien, waarderen de plek. De titel 'Groenste bibliotheek van Nederland' wordt met plezier gedebiteerd. Op landelijke lijstjes met mooie bibliotheken prijkt sindsdien steevast ook de Korenbeurs.

Welnu: concurrentie dreigt. 

De Protestantse Gemeente Vlaardingen heeft twee weken geleden de Grote Kerk op de Markt van de stad overgedragen aan Stadsherstel Maassteden. Doel is dat bibliotheek De Plataan zich samen met een horecapartij na de restauratie en verbouwing zal vestigen de kerk, een 'uniek en historisch gebouw'. Waarmee een 'gezellige en inspirerende plek voor ontmoetingen, presentaties, leer- en leesplezier, muziekvoorstellingen en maatschappelijke activiteiten' moet ontstaan. "Een echte Huiskamer voor de stad."

Bij gelegenheid van de overdracht van de kerk stelde de Vlaardingse wethouder Kunst, Cultuur en Erfgoed, Lianne van Kalken: "Hiermee zetten we een belangrijke stap naar een nieuwe invulling van de kerk en heeft Vlaardingen straks de mooiste bibliotheek van Nederland.'' Waarvan acte. Ieder die ziet hoe goed een wervende bibliotheek in Schiedam werkt, zal de Vlaardingse buren alle succes wensen bij het realiseren van dat streven.

Zie ook dit artikel.