Categorieën

Service

Bedrijventerrein Nieuwe Maas afgesloten

Bedrijventerrein Nieuwe Maas afgesloten
Nieuws

Bedrijventerrein Nieuwe Maas afgesloten

  • Bart Bos
  • 12-01-2022
  • Nieuws
Bedrijventerrein Nieuwe Maas afgesloten

Foto's: Bart Bos


INGEZONDEN - Na het hermetisch afsluiten van respectievelijk het Hoofdplein en de Maasboulevard voor overlastgevers in de avond en nachtelijke uren, is nu ook bedrijventerrein Nieuwe Maas afgesloten met slagbomen.

Na het afsluiten van het bij jongvolwassenen met hun auto’s populaire Hoofdplein en de Maasboulevard, verplaatste de overlast zich naar bedrijventerrein Nieuwe Maas, beter bekend als het voormalige Gustoterrein.

Met daglicht waren de sporen van nachtelijke bijeenkomsten, met name op de Fortunaweg en de Mercuriusweg langs het water, duidelijk zichtbaar door achtergelaten ballonnen met bijbehorende slagroompatronen, lege wietzakjes en bierblikjes op de parkeervakken, en bandensporen van menige ‘burnout’ op het asfalt.

Na de herinrichting van het bedrijventerrein is dit nu afgesloten met slagbomen en voor auto’s alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer, een aanpassing die mogelijk is gezien het eigen terrein betreft.

Helaas betekent deze maatregel dat de goeden onder de kwaden moeten lijden. Onschuldige sportvissers moeten door deze maatregel nu een stukje lopen met hun hengels, waar zo tot voor kort met de auto tot aan het konden water rijden. Lopend is het bedrijventerrein en de oever van de Nieuwe Maas nog wel toegankelijk, waardoor het bij hondeneigenaren populaire braakliggende terrein langs de Voorhaven nog te bereiken is.