Categorieën

Service

Beelden brandstichters Oreliosingel verspreid

Beelden brandstichters Oreliosingel verspreid
Nieuws

Beelden brandstichters Oreliosingel verspreid

  • Redactie
  • 08-04-2021
  • Nieuws
Beelden brandstichters Oreliosingel verspreid

Beeld vanaf tv, RTV Rijnmond/politie


SCHIEDAM - De politie heeft vanavond in het tv-programma Bureau Rijnmond beelden verspreid van de groep van waarschijnlijk zeven jongemannen die geprobeerd hebben brand te stichten in een woning aan de Jozef Oreliosingel.

Die poging tot brandstichting vond 'al even geleden' plaats, aldus een woordvoerder van politie. Om een uur of acht 's avonds - het was al donker - werd een steen door een ruit gegooid van een appartement op de zesde verdieping van een van de flats aan de Singel. Na de steen volgden twee molotovcocktails. Die zorgden er echter niet voor dat het appartement vlam vatte.

Op camerabeelden uit het portiek van de flat is te zien dat een van de mannen, die nog jong lijken, tenminste vijf anderen binnen laat. Een zevende man/jongen wacht mogelijk voor de deur van het portiek, maar zou ook maar naar binnen kunnen zijn gegaan. Ze zijn vooral donker gekleed, doen hun best en zijn daar behoorlijk goed in geslaagd om niet in het gezicht gezien te worden door de camera. Twee van hen dragen een baksteen bij zich als ze de trap naar boven nemen. 

De politie vraagt mensen die de jongens menen te herkennen, of meer weten van de zaak, contact te nemen via T: 0800-6070.

Bureau Rijnmond is vanavond en morgen overdag ieder half uur terug te zien bij RTV Rijnmond.