Categorieën

Service

Bijzondere voorstelling over het leven van Edith Piaf

Bijzondere voorstelling over het leven van Edith Piaf
Uit

Bijzondere voorstelling over het leven van Edith Piaf

  • Advertorial
  • 26-01-2024
  • Uit
Bijzondere voorstelling over het leven van Edith Piaf

De musical Piaf is in het hele land te zien en dus ook in Vlaardingen; foto: Annemieke van der Togt

VLAARDINGEN - Vandaag de dag wordt het indrukwekkende repertoire van Edith Piaf nog steeds veelvuldig geluisterd en gezongen. Aan de hand van verhalen en haar onvergetelijke muziek gaat de musical Piaf over het leven én de dood van de fenomenale “kleine mus”, gespeeld door Suzan Seegers. Inmiddels is de laatste speelmaand aangebroken, hoog tijd om op zaterdag 3 februari (20:15 uur) in de Stadsgehoorzaal te komen genieten van deze succesvolle musical. 

De voorstelling begint als Piaf net is overleden. Niet in haar geliefde Parijs en dus wordt ze per ambulance naar de Franse hoofdstad teruggebracht. De Dood, de Engel, de Nar en de Duivel begeleiden haar en kijken met haar terug op haar leven. Voor Suzan Seegers is Piaf een rol die zij altijd al graag wilde spelen. “Ik kreeg eens van een vriend een postkaart met een afbeelding van Edith Piaf en hij zei: ‘Dit ga jij ooit spelen.’ Onlangs tijdens de fotoshoot voor deze voorstelling raakte ik er echt van overtuigd dat ik haar zou kunnen spelen”, vertelt ze. Hoewel de repetities ten tijde van dit interview nog niet waren begonnen, was Suzan Seegers zich al wel aan het voorbereiden op haar nieuwe hoofdrol. “Ik hou heel erg van het Franse chanson, maar ik spreek geen Frans en ben onder andere met mijn lerares frans van de Middelbare school aan het oefenen”, zegt ze. “Daarnaast lees ik veel over Piaf en haar leven.”

Volgens de musicalactrice zijn er wel degelijk overeenkomsten tussen haar en de Franse zangeres. “Edith Piaf zingt vanuit een diepe ziel. Dat herken ik wel. Als ik zing dan begint het bij mij ook te stromen.” Toch is ze zeker niet van plan om Piaf specifiek na te doen. “Dat kan ook niet. Ik neem in iedere rol ook een stukje van mezelf mee.” Suzan Seegers kijkt uit naar de voorstelling. “Juist omdat we niet het geijkte pad wordt doorlopen, krijg je hopelijk niet alleen maar de zwaarte te zien.” Eén van Suzans medespelers is Thomas Cammaert die de Engel speelt. “De figuren die Piaf omringen zijn figuren uit tarotkaarten”, vertelt hij.

“Dat is niet zomaar gekozen. Edith Piaf geloofde heel erg in tarot. Mijn rol, de Engel, is een persoon die gaat over liefde en de inspiratie voor haar vak.” Wat Thomas heel erg in de voorstelling aanspreekt is de meerstemmigheid. “De nummers van Edith Piaf kennen we als het door haar wordt gezongen, maar wij zingen veel liedjes met z’n vijven en dat is heel bijzonder.” Thomas Cammaert is op de toneelschool en de kleinkunstacademie opgegroeid met muziek van Piaf, Brel en Ramses Shaffy. “De Franse taal vind ik heerlijk en de muziek is super en zo mooi”, zegt hij. Voor Thomas is de Franse taal dan ook heel vertrouwd. “Ik ben Belgisch dus tweetalig opgevoed, dus met de uitspraak zit het wel goed. Neemt niet weg dat ook ik mijn Frans wel wil bijspijkeren”, vertelt hij.

De musical Piaf is in het hele land te zien. “Dat is uiteraard hard werken maar het heeft ook iets romantisch”, zegt Thomas Cammaert. “Juist doordat je met elkaar reist, leer je elkaar heel goed kennen en in de bus terug is het altijd feest.” Hoewel Thomas naast theater ook film, televisie en nu ook presentatiewerk doet, kijkt hij ernaar uit om weer op de planken te staan. “Die combinatie is gewoon heel erg fijn”, zegt hij.

Piaf met Suzan Seegers
Zaterdag 3 februari – kwart over acht
Kaarten (€ 37,50 incl. consumptie) te koop via I: https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/piaf

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →