Categorieën

Service

Bouwplaats op Stationsplein voor Terras aan de Schie

Bouwplaats op Stationsplein voor Terras aan de Schie
Wonen

Bouwplaats op Stationsplein voor Terras aan de Schie

  • Redactie
  • 02-05-2022
  • Wonen
Bouwplaats op Stationsplein voor Terras aan de Schie

Het kantoorgebouw bij het station, bekend als het AMEC-gebouw, wordt herontwikkeld; foto: terrasadschie.nl


SCHIEDAM - Op het Stationsplein staan vanaf deze week bouwhekken. Het voormalige AMEC-gebouw krijgt een transformatie naar Terras aan de Schie. Om de werkzaamheden voor iedereen veilig uit te kunnen voeren, wordt een bouwplaats ingericht die deels op het Stationsplein komt. Ook de trap naar de Horváthweg verdwijnt. Aannemer Bolton Renovatie heeft omwonenden onlangs geïnformeerd over de diverse werkzaamheden.

Al sinds het eerste kwartaal van dit jaar vinden werkzaamheden plaats binnen in het gebouw. Hierbij gaat het vooral om sanering. Binnenkort worden de drie bovenste verdiepingen gesloopt, waarna er acht verdiepingen op worden geplaatst. In totaal voegt deze ontwikkeling 130 huurwoningen toe aan de woningvoorraad in Schiedam. Op de begane grond en eerste verdieping komen commerciële ruimten. Terras aan de Schie is een initiatief van een private investeerder. De verwachte oplevering van Terras aan de Schie is eind van dit jaar.

Als gevolg van de bouwactiviteiten moet de trap van het Stationsplein naar de Horváthweg verdwijnen. Tegelijk met de inrichting van de bouwplaats zal de toegang tot de trap worden gesloten. Het is niet meer mogelijk om via deze trap van en naar het station te gaan. In plaats daarvan kan men de lift of de (rol)trap van NS gebruiken. De fietsenstalling en de stationshal blijven gewoon bereikbaar.