Categorieën

Service

Brandersfeesten horen thuis in onze binnenstad

Brandersfeesten horen thuis in onze binnenstad
Uit

Brandersfeesten horen thuis in onze binnenstad

  • Redactie
  • 08-07-2020
  • Uit
Brandersfeesten horen thuis in onze binnenstad

Kitty Buijtendijk en Maurice Haverkamp

SCHIEDAM - Het Centrummanagement Schiedam heeft een persbericht doen uitgaan waarin het meldt "te betreuren dat de Brandersfeesten niet door kunnen gaan in de binnenstad, juist nu ondernemers dit soort extra impulsen zo goed kunnen gebruiken". 

“Natuurlijk is het te begrijpen dat we onder deze omstandigheden geen massa's publiek kunnen ontvangen met inachtneming van de anderhalve-meter-regel”, zegt centrummanager Kitty Buijtendijk. “We hopen alleen niet dat hiermee het grootste evenement van Schiedam de binnenstad uit gaat. Dit feest, dat thuishoort bij de bron, de Lange Haven en het historisch centrum, is een traditie die wij als ondernemers graag in ere houden."

"Tijdens de afgelopen periode hebben veel ondernemers hun inkomsten zien teruglopen, terwijl hun lasten doorliepen. De nodige regelingen boden uitkomst en ook de acties van het Centrummanagement om vooral lokaal te kopen, hielpen om het hoofd boven water te houden. Grote evenementen kunnen nog niet worden georganiseerd alsook de Brandersfeesten. Het feest waar alle horeca en winkels elk jaar hun steentje aan bijdragen en met bijzondere acties vaak extra publiek aantrekken."

De voorzitter van Centrummanagement Schiedam, Maurice Haverkamp, heeft begrip voor het besluit van de burgemeester in deze bijzondere periode, maar maakt zich ook zorgen: "De vraag is nu, hoe zorgen we ervoor dat de Brandersfeesten in de aankomende jaren blijft waar het thuishoort, in onze binnenstad."

Dat er dit jaar géén normale Brandersfeesten zullen zijn, kun je lezen in ons artikel van gisteren over de dertiende Corona-update van burgemeester Lamers.