Categorieën

Service

Café Kennis wordt Bioshop De Gaper

Café Kennis wordt Bioshop De Gaper
Uit

Café Kennis wordt Bioshop De Gaper

  • Kor Kegel
  • 15-12-2021
  • Uit
Café Kennis wordt Bioshop De Gaper

De Vlaardingerstraat 5b verandert van café in coffeeshop onder de noemer bioshop; foto: Jan Schrijver


SCHIEDAM – De coffeeshop waarvoor burgemeester Cor Lamers gisteren vergunning heeft verleend, krijgt de naam Bioshop De Gaper en is een initiatief van Shanna Groenweg. Dat laten John Kooij en Anette Leermakers-Kooij weten. Zij hebben hun café Kennis aan de Vlaardingerstraat 5b aan haar verkocht.  

“Het besluit is niet lichtvoetig genomen, maar de Coronapandemie heeft ons wel aan het denken gezet”, zeggen John en Anette. “Zoals je bij alle horecagelegenheden ziet moet je wel enorm elastisch zijn. Bij ons was de rek eruit. Dan wel open, dan niet, dan tot 12.00 uur, dan tot 20.00 uur en vervolgens tot 17.00 uur.” 

Ze hadden van Kennis – het voormalige café Royal van Truus en Wim Vink – een nachtzaak gemaakt. “Maar het open zijn tot in de nachtelijke uurtjes zit er ons inziens voorlopig niet in. Dat heeft ons de pret wel ontnomen. We zijn er echt al een tijdje buiten kennis van, terwijl we er oprecht met heel veel plezier aan begonnen waren. Dat was uiteindelijk ook terug te zien in de klandizie, want jemig, het waren misschien maar drie jaartjes maar wat hebben we genoten en vreselijk leuke tijden met elkaar mogen beleven.” 

Ze wensen Shanna Groenweg heel veel succes en geluk toe met haar nieuwe onderneming De Gaper. En de Schiedammers zullen John en Anette zeker nog tegenkomen, al is het maar aan de andere kant van de toog.