Categorie├źn

Service

Cock de Jong lijsttrekker AOV Schiedam

Cock de Jong lijsttrekker AOV Schiedam
Politiek

Cock de Jong lijsttrekker AOV Schiedam

  • Redactie
  • 07-01-2022
  • Politiek
Cock de Jong lijsttrekker AOV Schiedam

SCHIEDAM - Cock de Jong is lijsttrekker van AOV Schiedam bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De leden van de ouderenpartij kozen De Jong tot lijsttrekker, zo maakt het bestuur bekend.

Cock de Jong: “Ik ben er trots op dat de leden mij het vertrouwen hebben gegeven om de partij te leiden in de campagne voor de Schiedamse gemeenteraadverkiezingen 2022”.

De Jong is sinds 2018 actief in de lokale politiek namens AOV Schiedam en stelt te weten ‘hoe de hazen lopen’. Op de lijst van de partij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 stond hij op stek twee, achter lijsttrekker Catelijne de Groot. Toen deze laatste wethouder werd, pakte De Jong de rol van fractievoorzitter op. Dat bleek hij tot september afgelopen jaar.

De Jong: “Het raadslidmaatschap heeft mij veel geleerd. Samen met de andere leden van de fractie en onze wethouder hebben wij veel tot stand gebracht. Ik vind het een eer dat ik nu de partij mag aanvoeren tijdens de komende campagne maar vooral dat ik leiding mag geven aan een fantastisch team kandidaten.” 

De kandidatenlijst van AOV Schiedam is inmiddels compleet, zo meldt het bestuur. Deze zal samen met het partijprogramma voor 2022-2026 eind januari gepresenteerd worden.