Categorieën

Service

Aantal meldingen hinder vliegveld Rotterdam gestegen

Aantal meldingen hinder vliegveld Rotterdam gestegen
Wonen

Aantal meldingen hinder vliegveld Rotterdam gestegen

  • Advertorial
  • 01-03-2024
  • Wonen
Aantal meldingen hinder vliegveld Rotterdam gestegen


SCHIEDAM - Het aantal meldingen over Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is in 2023 toegenomen ten opzichte van 2022. Dat blijkt uit de jaarrapportage meldingen RTHA. Die is opgesteld door DCMR Milieudienst Rijnmond ten behoeve van de Commissie Regionaal Overleg RTHA.

In gebruiksjaar 2023, dat loopt van november 2022 tot en met oktober 2023, zijn in totaal 156.435 meldingen over vliegverkeer toegekend aan RTHA. In 2022 waren dat er nog 99.381. Het totaal aantal meldingen is ingediend door 2.519 huishoudens.

Het aantal vluchten in de categorie grote luchtvaart nam ten opzichte van 2022 in 2023 toe (plus vijf procent). Het aantal vluchten van de zogeheten kleine luchtvaart is ten opzichte van 2022 afgenomen, namelijk met zes procent. 

Het algemene beeld van de verhouding tussen de aantallen ingediende meldingen en melders is hetzelfde als in andere jaren. Gezien de toename van het aantal meldingen en de resultaten uit onderzoek van de GGD en de gemeente Rotterdam over geluidbeleving, beveelt DCMR aan verder onderzoek te doen naar de toename van de ervaren geluidhinder.

Het jaarrapport meldingen RTHA 2023 beschrijft en analyseert meldingen van omwonenden over geluidhinder door RTHA gerelateerde vliegbewegingen. Dit ten behoeve van de Commissie Regionaal Overleg (CRO) RTHA.

De jaarrapportage meldingen Rotterdam The Hague Airport is hier te vinden.DCMR Milieudienst Rijnmond

Parallelweg 1, Schiedam

Meer over DCMR Milieudienst Rijnmond →