Categorie√ęn

Service

Minder passagiers op luchthaven Rotterdam

Minder passagiers op luchthaven Rotterdam
Nieuws

Minder passagiers op luchthaven Rotterdam

  • Redactie
  • 07-11-2023
  • Nieuws
Minder passagiers op luchthaven Rotterdam


SCHIEDAM - De Rotterdamse luchthaven verwerkte in het afgelopen vakantieseizoen bijna tien procent minder passagiers dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal vluchten nam nog iets sterker af, met dertien procent. De cijfers voor Zestienhoven gaan in tegen de landelijke trend van meer passagiers en vluchten op de Nederlandse vliegvelden.

Uiteraard is Schiphol daarvan de belangrijkste exponent: daar nam het aantal passagiers met 13,6 procent toe, het aantal vluchten met 11,2 procent. Tussen begin juli en eind september reisden bijna 21 miljoen luchtvaartpassagiers van en naar een van de vijf Nederlandse luchthavens van nationaal belang, ruim 11 procent meer dan in hetzelfde kwartaal van 2022. Ook nam het aantal vluchten voor het vervoer van passagiers, post en goederen tegen betaling toe met ruim 8 procent tot bijna 143 duizend. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

Bij de volumecijfers van het Rotterdamse vliegveld kan ook vermeld worden dat dat vorig jaar een bijzonder drukke zomer doormaakte. Het ving een deel van het verkeer op dat op Schiphol problemen ondervond door de grote drukte en het gebruik aan personeel aldaar. Ter vergelijk: de luchthaven bij Zestienhoven verwerkte in het derde kwartaal van dit jaar iets meer passagiers dan in hetzelfde kwartaal van 2019. Zie ook dit artikel.
Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam Airportplein 60, Rotterdam

Meer over Rotterdam The Hague Airport →