Categorie├źn

Service

De beste tips voor het interviewen van een huishoudhulp

De beste tips voor het interviewen van een huishoudhulp
Nieuws

De beste tips voor het interviewen van een huishoudhulp

  • Advertorial
  • 27-06-2022
  • Nieuws
De beste tips voor het interviewen van een huishoudhulp

Plan je sollicitatiegesprek vooruit en denk na over de locatie


REGIO - Het interviewen van een huishoudelijke hulp Rotterdam is een cruciale taak in je zoektocht naar een betrouwbare en capabele huishoudhulp. In het gesprek kun je de communicatieve vaardigheden en motivatie van de huishoudhulp beoordelen. Deze stap van het wervingsproces is moeilijk uit te besteden omdat het allemaal afhangt van je klik met de kandidaat en intuïtie en omdat de huishoudhulp voor je kinderen en je huis zorgt. Dit kan namelijk onderdeel zijn van de huishoudelijke ondersteuning. Daarom wil je natuurlijk de beste helper inhuren, waarbij interviews belangrijk zijn. Gebruik hiervoor de onderstaande tips!

Bereid je voor

Bij het voorbereiden van sollicitatiegesprekken kunnen werkgevers hun eigen sollicitatievragen bedenken, gebaseerd op hun individuele behoeften en verwachtingen. Als je niet weet waar je moet beginnen, kun je een snelle blik werpen op de advertenties van andere werkgevers. Dit geeft je misschien een idee van waar andere werkgevers in een vergelijkbare functie zich zorgen over maken, en wat voor soort vaardigheden ze zoeken in huishoudhulpen, evenals hun salarissen. Je moet ook beslissen waarom je in de eerste plaats een helper inhuurt. Neem je iemand aan omdat je iemand nodig hebt om op de kinderen te passen terwijl je aan het werk bent? Omdat mensen zeggen dat je meer vrije tijd hebt als je een huishoudhulp hebt? Omdat je het gevoel hebt dat je geen tijd hebt voor je werk? Of om een andere reden? Stel bovendien een vragenlijst samen zodat je precies weet welke vragen je moet stellen tijdens het interview!

Maak een schema

De meeste huishoudhulpen zijn mogelijk alleen beschikbaar voor een gesprek in het weekend wanneer hun rustdagen zijn. Het kan verleidelijk zijn om zoveel mogelijk kandidaten op één dag te ontmoeten, maar zorg ervoor dat je voor elke kandidaat voldoende tijd neemt, zodat je de kandidaat zo goed mogelijk leert kennen. Gehaast zijn kan betekenen dat je die echt belangrijke persoonlijkheidskenmerk over het hoofd ziet. Interview ook ten minste een paar kandidaten, zodat je een vergelijkingsbasis heeft en geen overhaaste beslissingen neemt. Tegelijkertijd kunnen andere werkgevers snel de beste huishoudhulpen oppikken, dus je zult een evenwichtig tijdschema moeten vinden.

Bepaal de locatie

Plan je sollicitatiegesprek vooruit en denk na over de locatie. Kies een plek waar je je op je gemak voelt, zodat je je volledig kunt concentreren op het interview. Als je besluit een kandidaat in het openbaar te ontmoeten, doe dat dan op een rustige plek waar je niet gestoord wordt door een al te actieve ober of na een uur wordt gevraagd om te vertrekken. Als je het interview via telefoon of videogesprek voert, zorg dan dat je een goede verbinding hebt en niet gestoord wordt door je baas of huilende kinderen.

Maak een checklist

Als je veel kandidaten interviewt, kan het handig zijn om je eigen checklist te maken met vragen voor hulpinterviews met een aantal belangrijke aanwijzingen. Dit zal je helpen de belangrijke details van je interview te onthouden. Het stelt je ook in staat om een korte samenvatting te schrijven op basis waarvan je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Vraag de huishoudster ook om haar paspoort en eerdere arbeidscontracten mee te nemen om haar werkervaring te valideren, evenals de referentiebrieven en opleidingscertificaten als ze die heeft.