Categorieën

Service

De familie Chabot verzorgt Boekenweekgeschenk

De familie Chabot verzorgt Boekenweekgeschenk
Winkelen

De familie Chabot verzorgt Boekenweekgeschenk

  • Advertorial
  • 07-03-2024
  • Winkelen
De familie Chabot verzorgt Boekenweekgeschenk


SCHIEDAM - De Boekenweek is het mooiste boekenfeest van Nederland. Het thema van de 89ste editie is 'Bij ons in de familie' en het Boekenweekgeschenk wordt daarom geschreven door de grootste schrijversfamilie van Nederland: de familie Chabot.

Het Boekenweekessay is geen essay dit jaar maar een dichtbundel, geschreven door Bart Chabot.

Bij ons in de familie
Iedereen maakt deel uit van een familie. Alles is familie, al is familie soms niet alles en kun je elkaar ook kwijtraken. Denk aan familie en de verhalen komen los. De literatuur staat dan ook bol van de familieverhalen.

Boekenweekgeschenk
De Chabotten – vier broers, twee ouders en een hond. Eén gezin, zeven stemmen. Voor dit Boekenweekgeschenk bezorgden ze alle zeven een vertelling over hun familiebestaan.

De stemmen van de Chabotten contrasteren, smelten samen, bewonderen, verzuchten, zingen en blaffen. En vallen soms stil.

De wereldberoemde kunstenares Marlene Dumas ontwierp het omslag. Zij schilderde een betoverend portret van hond Bril en het gezin Chabot.

Dichtbundel
Familie en gezinsleven zijn een onontkoombaar en centraal thema in de gedichten van Bart Chabot. Speciaal voor de Boekenweek kiest en bewerkt hij zijn meest persoonlijke gedichten over familie.

Ooievaarsblues is ook de geboortegrond van de fonkelnieuwe gedichten 'Metaalmoeheid' en 'Black Cadillac'.

De ontwerper van de cover is Anton Corbijn.

De Boekenweek wordt gehouden van 16 tot en met 24 maart.



Het Schiedams Boekhuis

Hoogstraat 106, Schiedam

Meer over Het Schiedams Boekhuis →