Categorieën

Service

Deirdre Carasso in Raad voor Cultuur

Deirdre Carasso in Raad voor Cultuur
Uit

Deirdre Carasso in Raad voor Cultuur

  • Redactie
  • 22-05-2022
  • Uit
Deirdre Carasso in Raad voor Cultuur

Schiedammers nemen afscheid van directeur Deirdre Carasso; archieffoto van Aad Hoogendoorn


SCHIEDAM - Deirdre Carasso wordt lid van de Raad voor Cultuur. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media om de voormalige directrice van het Stedelijk Museum Schiedam per 1 juli voor vier jaar te benoemen.

Deirdre Carasso is nu directeur-bestuurder van de Bibliotheek Utrecht. Voorheen werkte de kunsthistorica behalve in Schiedam bij Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en het Nationaal Archief in Den Haag. Om in de raad aan het werk te gaan zal Carasso haar lidmaatschap van de Raad van Toezicht van het Scapino Ballet in Rotterdam moeten opzeggen.

Carasso zegt zelf over haar benoeming: “Ik draag er vanuit mijn ervaring graag aan bij om cultuur dichtbij mensen te brengen. Het is een eer om dat samen met de andere raadsleden te mogen doen. Het aandachtsgebied musea en beeldende kunst kan hierbij op mijn bijzondere aandacht rekenen.”
De Raad voor Cultuur - het belangrijkste adviesorgaan voor de Nederlandse regering op het gebied van kunst, cultuur en media - bestaat verder uit de volgende leden: Kristel Baele (voorzitter), Stef Avezaat, Lennart Booij, Erwin van Lambaart, John Olivieira-Siere en Ellen Schindler.