Categorieën

Service

DFDS en Stadsgehoorzaal samen voor toegankelijk theater(bezoek)

DFDS en Stadsgehoorzaal samen voor toegankelijk theater(bezoek)
Uit

DFDS en Stadsgehoorzaal samen voor toegankelijk theater(bezoek)

  • Advertorial
  • 24-12-2023
  • Uit
DFDS en Stadsgehoorzaal samen voor toegankelijk theater(bezoek)


VLAARDINGEN - Na twee eerdere succesvolle jaren zetten logistiek dienstverlener DFDS, het grootste scheepvaartbedrijf van Noord-Europa met een terminal in Vlaardingen, en de Stadsgehoorzaal ook in 2024 hun samenwerking voort om theater(bezoek) mogelijk te maken voor zo veel mogelijk mensen. Niet alleen steunt DFDS een aantal projecten die bijdragen aan de toegankelijkheid van theater voor iedereen, zoals de Stadskaravaan, Moestuin Festival en Podiumbeest, bovenal verdubbelt het bedrijf iedere donatie die kaartkopers via de website doen. Het doel is om met de opbrengst van alle donaties jaarlijks tweehonderd Vlaardingse gezinsleden uit te kunnen nodigen die in financieel zwaarder weer verkeren.

Het Vlaardingse theater is er trots op om DFDS ook in 2024 weer als partner aan boord te hebben. “Als podium voor de stad zetten we ons in om íedereen te verwelkomen, maar we zijn ons bewust dat er voor veel mensen financiële drempels zijn. Terwijl kunst- en cultuurbezoek op jonge leeftijd zo waardevol en belangrijk is: kinderen leren onder meer gedachten, kennis en gevoelens uitdrukken en dat maakt hen weerbaarder voor de verschillende uitdagingen in het leven. We zijn heel blij met de steun van DFDS en dat we ons samen in kunnen zetten om zoveel mogelijk families te kunnen laten genieten van theater”, vertelt directeur Renske Verbeek.

Ook DFDS kijkt uit naar komend jaar. ”Ondanks dat DFDS een internationaal bedrijf is, vinden we het als Vlaardingse vestiging erg belangrijk om lokaal betrokken te zijn. We leveren daarom graag een sociale en maatschappelijke bijdrage via de samenwerking met de Stadsgehoorzaal. Het is mooi dat we ons samen in kunnen zetten om zoveel mogelijk mensen actief te gaan bereiken en een fijne theaterervaring te bieden. En hóe mooi dat straks ook de kaartkoper hier een steentje aan kan bijdragen, doordat iedere donatie hieraan ten goede komt én bovendien wordt verdubbeld”, aldus Jorik van Oosterom van DFDS.

Ieder kwartaal wordt de hoogte van het ‘donatiefonds’ bekeken en zal er een beroep worden gedaan op verschillende partners in de stad die zich inzetten voor mensen met een kleinere beurs. Het aanmelden voor theaterkaarten zal verlopen via samenwerkingspartners zoals de Voedselbank Vlaardingen, Stichting Kledingbank Vlaardingen, De Windwijzer en het basisonderwijs.


Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →