Categorie├źn

Service

Digitale collecte voor kinderen met een handicap

Digitale collecte voor kinderen met een handicap
Gezond

Digitale collecte voor kinderen met een handicap

  • Redactie
  • 10-11-2020
  • Gezond
Digitale collecte voor kinderen met een handicap
SCHIEDAM - Een samenleving waarin elk kind vriendjes heeft en geen gehandicapt kind alleen hoeft te spelen - dat is het ideaal van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Geen kind zonder vriendjes – dat is waar we ons dagelijks keihard voor inzetten. Al sinds 1950 steunen we projecten op het gebied van spelen, leren en sporten voor kinderen met een handicap. Doel: het zelfvertrouwen van gehandicapte kinderen versterken, en bijdragen aan een positieve beeldvorming. Voor kinderen met alle soorten handicaps in heel Nederland.

Per jaar bereiken we 30.000 kinderen en zorgen ervoor dat zij niet alleen hoeven te spelen maar samen met leeftijdsgenootjes kunnen opgroeien. In de speeltuin, op school, op de sportclub.

Géén huis-aan-huis collecte in Schiedam maar doneren kan toch!
We krijgen geen geld van de overheid. Ons werk kunnen we doen door de steun van onze vrienden: donateurs, vrijwilligers en andere betrokkenen. Vind jij ook dat geen enkel kind eenzaam mag zijn vanwege een handicap en wil je ons steunen? Dat kan door de letters VRIENDJES te sms-en naar nummer 4333 (eenmalige gift van 3 euro) of met een online donatie via e www.nsgk.nl.

Dit jaar is Jayden het gezicht van onze collecte
Jayden is een vrolijk mannetje van acht jaar. Net als kinderen van zijn leeftijd speelt hij graag met andere kinderen. Maar door zijn beperkingen is de speeltuin voor hem een onneembare vesting. En de kinderen die hij daar ontmoet, willen niet met hem spelen omdat hij anders is. Jayden heeft geen vriendjes in zijn buurt. Daar willen wij verandering in brengen. Dankzij uw steun geven we kinderen als Jayden een eerlijke kans om erbij te horen en mee te doen.