Categorieën

Service

Dikke kans: 'A Royal Concert' op herhaling

Dikke kans: 'A Royal Concert' op herhaling
Uit

Dikke kans: 'A Royal Concert' op herhaling

  • Redactie
  • 12-04-2022
  • Uit
Dikke kans: 'A Royal Concert' op herhaling

Foto's: Bram Kool


VALKENBURG - De Rijnmondband was zaterdag een van de muziekkorpsen die de allereerste versie van 'A Royal Concert of The Marchingbands' verzorgde. Dat gebeurde in de evenementenhal Hangaar2 op het voormalig vliegkamp Valkenburg.

Ruim zeventienhonderd bezoekers hoorden en zagen daar zo’n tweehonderd muzikanten aan het werk. En zowel publiek als muzikanten genoten. Het concert werd behalve door de Schiedammers verzorgd door Adest Musica uit Sassenheim, de Flora Band uit Rijnsburg en DVS uit Katwijk. "Een spectaculaire avond die voor herhaling vatbaar is", zo zegt de organisatie.

Wat begon als een idee van DVS en de Flora Band in Corona-tijd, toen alle orkesten worstelden met het verplicht niets doen, groeide uit tot een bijzondere belevenis voor het publiek dat vanuit heel Nederland naar Katwijk was afgereisd. Het concert begon vertraagd, vanwege de grote drukte.

"De evenementenhal was omgetoverd tot een enorme concertzaal waar de muzikanten van de orkesten vanaf het podium en vanuit de zaal een avondvullend programma hebben verzorgd. Compleet met videobeelden op de achtergrond, flitsende effecten en een spetterende opening en finale met alle muzikanten", aldus de organisatie. Voor en na de pauze waren er steeds twee bands die hun eigen deel van het concert verzorgden met tussendoor een bijzondere tussenact. De opening met alle orkesten was indrukwekkend. "Na een prachtige fanfare op speciale heraut-trompetten opende DVS met het Wilhelmus waarna alle bands samen met Richard Harteveld het publiek in stemming brachten met een spetterende opening met Robbie Williams ‘Let me Entertain you’.

De vier bands zelf brachten een gevarieerd programma met veel verschillende muziekstijlen. Omdat iedere band zijn eigen sound en karakter heeft, viel er voor het publiek het nodige te genieten. Na de finale met als thema ‘Les Miserables’ met weer alle bands en solisten, beloonde het publiek de muzikanten met een staande ovatie.

Een tweede editie van ‘A Royal Concert of The Marchingbands’ ligt voor de hand, aldus de organisatie in Katwijk.

Met dank aan DVS Katwijk.