Categorieën

Service

Eerste lichting gestart met ‘Praktische route naar het hbo’

Eerste lichting gestart met ‘Praktische route naar het hbo’
Onderwijs

Eerste lichting gestart met ‘Praktische route naar het hbo’

  • Advertorial
  • 17-12-2021
  • Onderwijs
Eerste lichting gestart met ‘Praktische route naar het hbo’

Het is een gemixte groep leerlingen; foto: Lentiz


SCHIEDAM - Bij Lentiz | LIFE College is een nieuwe opleiding gestart die leerlingen de kans biedt om in zes jaar mavo en mbo in een te doen.

Hierdoor kunnen ze gelijk na de opleiding doorstromen naar het hbo. "We merkten dat er een groep leerlingen is die naast theoretisch ook praktisch bezig wil zijn," vertelt projectleider en docent Zahra van Tol. "Vaak stromen leerlingen na de mavo door naar mbo-opleidingen in de regio of ons eigen mbo. We zijn er trots op dat leerlingen nu door middel van deze verkorte route ook de mogelijkheid hebben om door te stromen naar het hbo."

De groep leerlingen die nu is gestart met de verkorte route, is enthousiast aan de slag. Zo ook Jinan (15): "Ik weet al heel lang dat ik graag naar het hbo wil. De havo is niet praktisch genoeg en de mavo ging mij eigenlijk heel gemakkelijk af. De praktische route naar het hbo is voor mij dus de ideale combinatie. Ik vind de vakken biologie en economie de leukste vakken en het project waar we nu mee bezig zijn, ondernemen, is supertof. Later wil ik namelijk zelfstandig ondernemer worden in de boekhouding en dit project is voor mij alvast een begin. De komende maanden ga ik me vooral bezig houden met een aantal vakken waar we dit jaar al eindexamen in doen!" Medeleerling Jurenzy vertelt: "Dat vind ik ook. Door deze opleiding hebben we toch snel het mavo- én het mbo-4 diploma!"

Het is een gemixte groep leerlingen die nu naast algemene vakken ook een dagdeel per week aan projecten werkt. Zo doken ze het afgelopen blok onder begeleiding van hun mentor het centrum van Rotterdam in. Samen met de mentor deden ze allerlei opdrachten die ze door de hoogtepunten van Rotterdam leiden. Ze leren ontdekken, onderzoeken en ontwerpen. Elk project sluit de groep af met een onderzoeksverslag en een presentatie. Hierdoor worden ze goed voorbereid op het hbo. Binnenkort maken de leerlingen kennis met bedrijven en sectoren waarin ze later kunnen gaan werken.

De school van je leven Met de invoering van het 'LIFE College concept', tien jaar geleden, heeft LIFE College het talent van haar leerlingen -en daarmee ook de eindexamenresultaten- zien groeien. In het LIFE College concept leren leerlingen hun talenten herkennen en ontwikkelen. Daarbij kunnen zij na schooltijd extra Talentworkshops volgen en huiswerkbegeleiding krijgen. Directeur Rianne de Graaf: "LIFE College bestaat nu tien jaar. Deze school is fijn om te zijn, te leren, vrienden te maken, een beeld te krijgen van je beroep en een start te maken om de dromen over jouw toekomst waar te maken.”

Open dagen Nieuwsgierig geworden naar Lentiz | LIFE College? Neem een kijkje bij de school op een van onze Open dagen of kom naar een voorlichtingsbijeenkomst. Meer informatie vind je op I: www.lentiz.nl/vmbo-life-college.

Lentiz Life College

Parallelweg 401, Schiedam

Meer over Lentiz Life College →