Categorieën

Service

Franciscus rond met bijna alle verzekeraars, behalve Menzis

Franciscus rond met bijna alle verzekeraars, behalve Menzis
Gezond

Franciscus rond met bijna alle verzekeraars, behalve Menzis

  • Redactie
  • 14-12-2021
  • Gezond
Franciscus rond met bijna alle verzekeraars, behalve Menzis

SCHIEDAM - Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft voor 2022 met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten, behalve met Menzis. Dit kan patiënten met een polis bij deze verzekeraar op kosten jagen. Dit meldt het ziekenhuis zelf. 

"We hoopten in de afgelopen week tot overeenstemming te komen, maar dit is helaas niet gelukt", aldus het Franciscus. "Voor 2022 is er geen contract met Menzis. Het is onzeker of dit nog vóór 2022 tot stand komt."

In een toelichting stelt het ziekenhuis met alle verzekeraars afspraken te hebben gemaakt 'die in lijn liggen met de landelijk gemaakte afspraken en de beschikbare financiële middelen'. "Menzis weigert hier in mee te gaan. Wij vinden dat een zorgverzekeraar de uitdagingen waar we als ziekenhuizen voor staan serieus moet nemen. Wij vragen te voorkomen dat in tijden met een tekort aan verpleegkundigen nog verder bezuinigd moet worden. Wij maken een afspraak voor het jaar 2022 met de zorgverzekeraar als deze voldoende kostendekkend is."

Het vooralsnog ontbreken van een contract tussen het Francisus Gasthuis & Vlietland en Menzis betekent niet dat verzekerden van deze ziektekostenverzekeraar, ook werkend onder de namen Anderzorg, Hema, PMA en Vink Vink, volledig onverzekerd zijn als zij in het ziekenhuis in Schiedam of Rotterdam een behandeling ondergaan. Wel kan het zijn dat niet alle kosten worden vergoed. "Franciscus blijft in 2022 alle Menzisverzekerden die zorg nodig hebben in ons ziekenhuis helpen. Als u in 2022 een naturapolis heeft van Menzis of bijbehorende merken dan wordt mogelijk een deel van de kosten van uw behandeling niet vergoed en moet u dit zelf betalen. Wij adviseren Menzisverzekerden, die gebruik willen maken van de zorg binnen Franciscus, hun polisvoorwaarden goed te bekijken en voor eventuele vragen zelf contact op te nemen met Menzis."

Franciscus zet zich naar eigen zeggen 'enorm in om ook in de toekomst de zorg van hoog niveau, toegankelijk en betaalbaar te houden'. "We verplaatsen zorg naar de thuissituatie waar mogelijk en versterken de samenwerking in de keten met huisartsen en verpleeghuizen. We werken aan projecten die bijdragen aan de ‘Juiste Zorg Op de Juiste Plek’, zoals bijvoorbeeld digitale consulten voor huisartsen en de beoordeling van verwijzingen van huisartsen."