Categorieën

Service

Gaaf feesie, met 900 m/v op het Feyenoordplein

Gaaf feesie, met 900 m/v op het Feyenoordplein
Uit

Gaaf feesie, met 900 m/v op het Feyenoordplein

  • Redactie
  • 16-05-2023
  • Uit

SCHIEDAM - Luuk Elderkamp kijkt tevreden terug op het Feyenoordplein dat hij met zijn partners in Lucas en Brasserie Stadhuis zondag verzorgde, op de Grote Markt.

“Joh, mensen kwamen van overal. Er was een man uit Tilburg die wilde per se in de buurt van Rotterdam de wedstrijd meemaken, maar alles was al uitverkocht. Via de tv waar ik op vertelde over ons plein, kwam hij naar Schiedam. En hij was zo dankbaar! Geweldig vond hij het.”

Dat zijn de dingen waar je het voor doet, net als voor die andere negenhonderd liefhebbers die uit hun dak gingen met de 3-0 en het kampioenschap. Plus het feest erna. Feyenoorder bleken ook dansbenen te hebben.

Wat opvalt, op maandag is eigenlijk al niets meer te zien van wat de honderden hielp bij het feestje: een goeie tap en een wc-wagen, laat staan natuurlijk geluid en het enorme beeldscherm dat op het plein werd opgesteld. Een beetje confetti, dat was het eigenlijk. En er kwam wat bij kijken: EHBO-mensen (voor een meneer met hartproblemen kwam ook nog even de ambulance), beveiligers, mensen achter de bar - ook voor een hap - technici, een zanger/sfeermaker/dj, het sanitair en de schoonmaak. Opbouwen en afbreken in een dag; er kwamen heel wat handen aan te pas. 

Daarom mag het niet verbazen dat de organisatoren 17,50 euro toegang vroegen. In de stad was er - uiteraard de dagen van te voren - het nodige gemopper te horen over die prijs. Elderkamp: “We hebben in eerste instantie gerekend en begroot op vijftienhonderd bezoekers en daarmee kwamen we met de toegang uit de kosten. Toen we zagen dat we dat aantal niet gingen halen hebben we het plan teruggeschroefd naar duizend mensen; dat scheelt met name in de beveiliging.” Al met al blijft er inclusief baromzet een bedrag over ‘om eens lekker met elkaar van te gaan eten’, aldus Elderkamp.

Maar daar doe je het in zijn ogen niet voor, de winst. Het ging erom dat er in Schiedam weer eens wat te beleven was, samen een feestje werd gebrouwen. “Het kan”, zo constateert hij. Dat geeft vertrouwen, mocht het Nederlands Elftal nog eens prettig gaan presteren. Of Feyenoord volgend seizoen natuurlijk weer kampioen worden…