Categorieën

Service

Gedistilleerd proeven: 130 verschillende dranken

Gedistilleerd proeven: 130 verschillende dranken
Uit

Gedistilleerd proeven: 130 verschillende dranken

  • Redactie
  • 10-03-2023
  • Uit
Gedistilleerd proeven: 130 verschillende dranken

Bezoekers kunnen deelnemen aan proeverijen, masterclasses en workshops volgen; foto: Laura Siliquini


SCHIEDAM - Liefhebbers van jenever kunnen zich op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 maart onderdompelen in de wereld van het gedistilleerd, tijdens het Jeneverfestival. Dertig distillateurs presenteren zich dit jaar in de Havenkerk met 130 verschillende producten.

In de historische Havenkerk, aan de Lange Haven 72, zijn distillateurs uit Nederland aanwezig met hun ambachtelijke en originele jenever, gin, rum, whisky en likeuren. Ook zijn mocktails, alcoholvrije mixdranken, verkrijgbaar. De organisatie van het Jeneverfestival is traditiegetrouw in handen van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam. Bezoekers kunnen – bij sommige tegen betaling – deelnemen aan proeverijen, masterclasses en workshops volgen. Verder is er een silent disco. Buiten de Havenkerk staan enkele foodtrucks opgesteld.

Nieuw op dit Jeneverfestival is de vrijdagmiddagborrel. Vanaf vier uur zijn ook de distillateurs uitgenodigd voor een drankje en een hapje. Op vrijdag zijn dus niet de verschillende stands geopend en is een beperkte selectie van gedistilleerd verkrijgbaar. Dit feestje heeft als thema ‘the roaring twenties’ en is voor iedereen toegankelijk.

Het Jeneverfestival wordt zaterdag 25 maart om twee uur officieel geopend door burgemeester Lamers. Dat is het sein voor de distillateurs en bartenders om zich in de Havenkerk te presenteren. Ook op zondag 26 maart staat het gedistilleerd vanaf één uur centraal in de Havenkerk.