Categorieën

Service

Geen feest of processie, wel: een Liduinafilm

Geen feest of processie, wel: een Liduinafilm
Gezond

Geen feest of processie, wel: een Liduinafilm

  • Redactie
  • 13-06-2020
  • Gezond
Geen feest of processie, wel: een Liduinafilm

Processie met de relieken van Liduina, 2018; foto: Roger Pluijm


SCHIEDAM - Het zal niet vaak voorgekomen zijn in de afgelopen eeuw, en langer, dat in Schiedam zo bescheiden werd stilgestaan bij het leven van de heilige Liduina. Wat er wel is: de film 'Vensters op Liduina', vanaf eind deze middag te zien op internet.

Geen Liduinaprocessie door de straten van de stad - zoals de laatste jaren te doen gebruikelijk was op de zondag voor Hemelvaartsdag. Geen feestelijke eucharistieviering morgen op haar feestdag. Ook een vesperdienst en bezinnende avond, die voor aanstaande maandag gepland stond door de Broederschap van Sint Liduina, gaat niet door. Corona, precies.

"Om toch iets van de sfeer en van de boodschap van het Liduinafeest te delen met parochianen en met anderen", zo stelt pastor Henri Egging, "heeft de Liduinabasiliek een film gemaakt onder het motto ‘Vensters op Liduina’." In de film komen verschillende mensen – jong en oud - aan het woord over de betekenis van Liduina in hun leven en werk. Ook zijn Liduinaliederen te horen en beelden van een eerdere processie te zien.

‘Vensters op Liduina’ is vanaf vanmiddag vijf uur te zien op het You Tubekanaal van parochie De Goede Herder.