Categorieën

Service

Genieten van voetbal op Schiedams kampioenschap

Genieten van voetbal op Schiedams kampioenschap
Sport

Genieten van voetbal op Schiedams kampioenschap

  • Redactie
  • 30-05-2015
  • Sport
Genieten van voetbal op Schiedams kampioenschap

SCHIEDAM – Negen plaatselijke voetbalverenigingen strijden zaterdag 6 juni om het Schiedams kampioenschap voor standaardteams. Zij spelen op het veld van SVV. Er zijn drie poules. Interessant is te zien hoe de krachtsverhoudingen zullen zijn tussen de op zaterdag en op zondag spelende teams. Initiatiefnemers zijn Waterwegsport.nl en SVV.

 

De loting leverde de volgende indeling op:

Poule A: PPSC, SVV (zo), KethelSpaland (za)
Poule B: KethelSpaland (zo), HBSS, Hermes DVS (zo)
Poule C: SVDPW, SVV (za), Excelsior’20

Alle nummers 1 en de beste nummer 2 gaan door naar de halve finale. De halve finale wordt op de speeldag zelf bepaald door middel van loting. De finale wordt gespeeld tussen de twee winnaars van de halve finale. De aftrap wordt om kwart voor tien ’s ochtends gegeven door burgemeester Cor Lamers, zelf een groot liefhebber van de voetbalsport en de vaste doelman van het burgemeesters-elftal dat jaarlijks in den lande de nodige wedstrijden speelt.

Om halfvijf weten we wie zich Schiedams kampioen mag noemen. Wethouder Nathalie Gouweleeuw reikt dan de Schiedamse variant van de 'bokaal met de grote oren' uit. Wellicht dat het team dat zich tot kampioen van Schiedam weet te kronen, uit zal komen tegen de kampioen van Vlaardingen. In onze buurstad is het plaatselijke kampioenschap een gewortelde traditie. In het verleden zijn in Schiedam ook wel plaatselijke kampioenschappen gehouden, maar in onze stad kreeg het noch een vaste vorm noch een vaste plaats. Wie weet wordt dit de eerste jaargang van een toernooi dat wel een vaste waarde op de sportagenda kan worden. De participatie van de Schiedamse teams is goed; alleen Hermes DVS zaterdag ontbreekt, Hermes DVS zondag is wel van de partij. De wedstrijden duren twee keer 25 minuten.

De clubs ontmoeten elkaar volgens het volgende schema:

10.00 uur
Hoofdveld: KethelSpaland (zo) – HBSS
Veld 1: PPSC – SVV (zo)
Veld 2: SVDPW – SVV (za)

11.00 uur
Hoofdveld: KethelSpaland  (za) – PPSC
Veld 1: SVV (za) – Excelsior’20
Veld 2: HBSS – Hermes DVS (zo)

12.00 uur
Hoofdveld: Excelsior’20 – SVDPW
Veld 1: Hermes DVS (zo) – KethelSpaland (zo)
Veld 2: SVV (zo)  – KethelSpaland (za)

Bij gelijke stand worden op het hoofdveld shoot-outs genomen. Loting halve finales.

14.00 uur:
Hoofdveld: halve finale A
Veld 1: halve finale B

15.30 uur
Hoofdveld: finale