Categorieën

Service

Goed en slecht nieuws uit Frankeland

Goed en slecht nieuws uit Frankeland
Gezond

Goed en slecht nieuws uit Frankeland

  • Redactie
  • 12-08-2021
  • Gezond
Goed en slecht nieuws uit Frankeland

Laatste nieuws: Ook de afdelingen 6 en 7 van Frankeland zijn vanaf vandaag ook gesloten vanwege een Coronabesmetting.


SCHIEDAM - Goed en slecht nieuws uit Frankeland. Afdeling 2, waar afgelopen een bewoner positief werd getest op Corona, is weer open. De tests die gisteren werden afgenomen onder de andere bewoners en het personeel, leverde geen nieuwe infecties op.

Maar op afdeling LP 1 is en blijft wel gesloten. Daar werd gisteren het virus vastgesteld bij een bewoner. "Bezoekers blijven welkom om hun naaste te bezoeken, zij dragen tijdens hun bezoek een FFP2-masker", aldus Frankeland.

Bewoners en medewerkers die in nauw contact met deze bewoner hebben gestaan, worden aanstaande maandag getest. Vanwege de incubatietijd kan dat niet eerder. "Afhankelijk van de testuitslagen wordt besloten of en wanneer afdeling LP 1 weer kan worden opengesteld."

Directeur Ben de Koning licht toe dat het in de huizen van de Frankelandgroep 'met enige regelmaat' gebeurt dat bewoners die volledig zijn gevaccineerd, toch positief op het virus testen. "Dat hoor ik in toenemende mate ook om me heen van collega's." Wat hem betreft komt een derde Corona-vaccinatie er dan ook echt. En wat extra druk om mensen die nog niet zijn ingeënt alsnog over de streep te halen mag in zijn ogen zeker ook nog wel wat 'opgevoerd mogen worden'.