Categorieën

Service

Half miljoen bezoekers bij Euroscoop

Half miljoen bezoekers bij Euroscoop
Uit

Half miljoen bezoekers bij Euroscoop

  • Redactie
  • 17-01-2019
  • Uit
Half miljoen bezoekers bij Euroscoop

Annelies en Kim van Gelderen kregen een speciaal onthaal van Euroscoopmanager Patricia van Lieshout; foto: Roel Dijkstra


SCHIEDAM -  Sinds de opening ruim vijftien maanden geleden, kreeg Euroscoop Schiedam een half miljoen bezoekers over de vloer.

De vijfhonderdduizendste filmkijker was Annelies van Gelderen, of haar dochter Kim. De Maassluisse dames besloten gisteren een filmpje te pakken en kozen voor Mary Poppins Returns. Ze waren volgens Euroscoop precies 'op de juiste tijd op de juiste plek' om in het zonnetje te worden gezet. "Mevrouw Van Gelderen mag de rest van dit jaar gratis naar de film bij Euroscoop Schiedam."

De vorige mijlpaal, de ontvangst van de 250.000ste bezoeker, was op 9 augustus afgelopen jaar. Dat was na bijna tien maanden, want de bioscoop opende op 11 oktober 2017. Er is dus sprake van een flink gegroeide toeloop naar de bioscoop, want tussen de 250.001 de en 500.000ste bezoeker zit ruim vijf maanden.

Een woordvoerder van Euroscoop geeft aan dat 'december zeer druk was'. Verschillende 'kaskrakers' trokken volle zalen, zoals Bohemian Rhapsody en Bon Bini Holland 2. "Ook de kinderfilms De Grinch en 'Hoe Tem Je Een Draak 3' zijn populair."

Eigenaar Luc Van De Casseye van Euroscoop liet bij de aankondiging van de bouwplannen weten te mikken op zeshonderdduizend bezoekers per jaar. In het eerste jaar van bestaan onhaalbaar, maar in het tweede jaar lijkt Euroscoop op koers te liggen om dat aantal te halen.