Categorieën

Service

IDDF wil met editie 2025 naar Buitenhaven, bij Nolet Loodsen

IDDF wil met editie 2025 naar Buitenhaven, bij Nolet Loodsen
Uit

IDDF wil met editie 2025 naar Buitenhaven, bij Nolet Loodsen

  • Redactie
  • 23-05-2024
  • Uit


SCHIEDAM - Terwijl de eerste contouren van IDDF in Concert 2024 zichtbaar worden door de noeste arbeid van de bouwers van organisator Vivre, wordt al meer duidelijk over de editie van volgend jaar. Het vierde popfestival IDDF wordt hoogstwaarschijnlijk rond de Buitenhaven ter hoogte van de Nolet Loodsen gehouden.

Dat maakt Vivre bekend. Volgens een woordvoerster is een volgende verhuizing (de eerste twee edities vonden plaats op het terrein van de glasfabriek) nodig omdat IDDF wil blijven groeien. Met een capaciteit van 6500 mensen per avond is de editie van dit jaar twee avonden uitverkocht. "En het terrein dat we dit jaar gebruiken kan niet groter." 

Daarom wordt uitgeweken, terug richting stad. De organisatoren kijken naar de mogelijkheden aan de Buitenhaven, ter hoogte van de Nolet Loodsen. Beslist is er nog niets, 'maar het plan van een verhuizing daarnaartoe is er wel', aldus de woordvoerster.

Voor wie de situatie ter plaatse kent, lijkt er niet meer plek dan op het festivalterrein dat nu wordt ingericht, op het oude Gustoterrein. "Klopt, maar het podium zou dan op het water komen." Bovendien kijkt Nolet naar verluidt naar de mogelijkheden van sloop van (een deel van) de Nolet Loodsen.