Categorieën

Service

Illegale discotheek dicht na vondst drank en drugs

Illegale discotheek dicht na vondst drank en drugs
Nieuws

Illegale discotheek dicht na vondst drank en drugs

  • Redactie
  • 17-02-2022
  • Nieuws
Illegale discotheek dicht na vondst drank en drugs

Foto's: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Het Interventieteam Ondermijning trof gistermiddag een illegale discotheek aan in een pand in de Schoolstraat. In dit pand en in een ander pand om de hoek, werden drugs, drank en lachgas aangetroffen.

De handhavers gingen op pad na 'verschillende overlastmeldingen'. "Op de Schoolstraat bevond zich naast een dj-set een groot aantal shishapijpen en rekken vol sterke drank. In het pand troffen de handhavers ook lachgascilinders aan met in totaal 825 kilo lachgas", zo meldt de gemeente. "De flessen waren niet deugdelijk opgeslagen." In verband hiermee is de DCMR ter plaatse gevraagd. "Tot slot werd een handelshoeveelheid van diverse verdovende middelen aangetroffen." Het pand is op last van de burgemeester met spoed gesloten. De eigenaar van het pand aan de Schoolstraat is aangehouden.

Een aansluitend bezoek van de boa’s aan een om de hoek gelegen pand aan de Warande leidde tot de vondst van een opslag van hennepkoekjes. In totaal lagen er in het pand achttienhonderd blikken met in totaal achtduizend koekjes, die elk een dosis vertegenwoordigen. De koekjes bevatten THC, waardoor ze onder de Opiumwet vallen. Dergelijke koekjes worden normaliter in een coffeeshop verkocht. Ook hier besloot de burgemeester het pand met spoed te sluiten om nader onderzoek te kunnen uitvoeren. Alle drank, het lachgas, de verdovende middelen en de hennepkoekjes zijn door de politie in beslag genomen.

De direct omwonenden van de twee panden worden met een brief door de gemeente geïnformeerd.