Categorieën

Service

Jaar geëist tegen mishandelende vader

Jaar geëist tegen mishandelende vader
Nieuws

Jaar geëist tegen mishandelende vader

  • Redactie
  • 11-05-2019
  • Nieuws
Jaar geëist tegen mishandelende vader
 
DORDRECHT - Schiedammer Willem C. hoorde gisteren voor de rechtbank in Dordrecht een jaar gevangenisstraf tegen zich eisen. Hem wordt door justitie zware mishandeling van zijn dochter ten laste gelegd.

Volgens verslaggevers van de Telegraaf en het AD begon die mishandeling al een jaar na de geboorte van het meisje, dat leeft met een geestelijke beperking. Een keer zou Willem C. zijn dochter hebben geslagen. "Met de vlakke hand en dat ging niet zachtjes”, erkent de 55-jarige Schiedammer. "Ze wenste me dood en toen ging ik door het lint. Haar achterwerk was inderdaad bont en blauw.”

Volgens het OM heeft hij het meisje, nu negentien jaar oud, veel vaker geslagen, maar ook uitgescholden en geestelijk vernederd door haar als tiener in luiers te laten lopen. Hulpverleners die bij haar betrokken raakten, merkten dat ze stonk en onderontwikkeld was. De verhoudingen tussen vader en dochter bereikten in 2015 een dieptepunt na de dood van de vrouw en moeder in het gezin. Pas in 2017 durfde de dochter aangifte te doen. Zij is uiteindelijk uit huis geplaatst en de rechtbank zette C. uit de ouderlijke macht.

De officier van justitie eiste tegen C. een jaar gevangenisstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Ook wil justitie dat de rechter een contactverbod oplegt voor drie jaar, met een behandelverplichting en de betaling van 5500 euro smartengeld aan het slachtoffer. "Verdachte heeft zijn dochter stelselmatig zeer ernstig psychisch letsel toegebracht”, aldus de officier.