Categorie├źn

Service

Jayden Post maakt debuut met twee zeges

Jayden Post maakt debuut met twee zeges
Sport

Jayden Post maakt debuut met twee zeges

  • Redactie
  • 20-07-2022
  • Sport
Jayden Post maakt debuut met twee zeges

Een goed weekend voor de geboren Schiedammer; foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl


SCHIEDAM -  Afgelopen weekend vonden op de Belgische omloop van Spa-Francorchamps de Spa Euro Races plaats. Geboren Schiedammer Jayden Post verliet het Belgische circuit met twee bekers voor de eerste plaats.

Dit seizoen maakte Post de overstap van de kartsport naar de autosport. Post besloot een weekend mee te rijden met de Supercar Challenge en dat op een circuit waar hij nog nooit had gereden. Maar: “Ik heb veel op de simulator gereden en ook naar data van eerdere trainingen van andere coureurs gekeken. Het is me gelukt om de dingen die ik daar heb geleerd in de praktijk uit te voeren en zoals je ziet ging dat best goed.”

De eerste race verliep zo goed dat hij in eerste instantie niet in de gaten had dat hij had gewonnen. “Ik had echt een fantastisch gevoel in de auto. Toen ik over de eindstreep kwam, zag ik niet eens de finishvlag, ik kreeg het in mijn oortje te horen. Het bleek dus dat ik als eerste auto over de streep kwam, maar ik dacht dat ik nog een ronde door moest rijden. Het is zo’n heerlijk en mooi gevoel om als eerste over de streep te komen, echt top.”

Op zondag had Post het wederom goed voor elkaar. De jongeling van Ferry Monster Autosport won de tweede wedstrijd van het weekend ook. “Het is echt fantastisch, hartstikke mooi en een geweldig gevoel. Het is een mooie binnenkomer hier in de Supercar Challenge. Ik heb ontzettend veel geleerd de afgelopen dagen en ik heb een paar mooie gevechten gehad. Tegen het einde van de tweede race werd het nog even spannend. Ik had namelijk tien seconden tijdstraf gekregen omdat ik een valse start had. Ik kon de startlichten niet goed zien en anticipeerde dus op degene voor me. Ik hoorde hem gas geven en ik dacht dat we konden. Dit bleek niet het geval en ik reed weg en moest direct op mijn rem. Toen verloor ik wat tijd, maar ik kon gelukkig vrij snel weer naar voren vechten en tijdens de pitstops kon ik de eerste positie overnemen. Uiteindelijk heb ik met die tien seconden straf de race nog gewonnen met zeven tienden. Het was echt een heerlijk weekend, het smaakt naar meer, dat winnen. De volgende race in de M2 is weer Zandvoort en daarna gaan we naar Spa om te knallen!”