Categorie├źn

Service

Jenevermuseum als galerie open en dicht

Jenevermuseum als galerie open en dicht
Uit

Jenevermuseum als galerie open en dicht

  • Redactie/De Schiedammer Online
  • 19-01-2022
  • Uit
Jenevermuseum als galerie open en dicht

Foto's: Jan Schrijver


SCHIEDAM - Het Nationaal Jenevermuseum opende vanmorgen om elf uur zijn deuren. Om kwart voor twaalf bezochten twee medewerkers van Toezicht en Handhaving het museum met een verzoek tot sluiting.

Museumdirecteur Diederick von Bönninghausen opende eigenhandig het museum. "Sluiting van musea is niet meer uit te leggen", vertelt hij. Het museum was vandaag tijdelijk een galerie; er werden meteen al twee werken van tentoonstellende kunstenaars verkocht.

Om 11.45 kwamen medewerkers van Toezicht en Handhaving met het verzoek het museum weer te sluiten. Na goed overleg werd besloten dat dat om een uur zou gebeuren. De slijterij van het museum is en blijft overigens gewoon open. 

Von Bönninghausen: "Dit is geen protest tegen de gemeente Schiedam, maar een protest tegen de landelijke maatregelen waarbij de cultuursector gesloten moet blijven. Dit vinden wij, als musea, onbegrijpelijk. Wij vinden de Coronamaatregelen wèl begrijpelijk en houden ons daar ook aan. Ik begrijp, als directeur, ook de positie van de burgemeester van Schiedam en respecteer zijn beslissing."